Aile hekiminin darbedildiği iddiası

Elazığ'da bir doktorun, muayeneye gelen kişi ve eşi tarafından darbedildiği ileri sürüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2013 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile hekiminin darbedildiği iddiası

İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Veysel Doğanay, yazılı açıklamasında, Kızılay Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli aile hekimi Dr. Salih Aydın'ın dün muayene olmak için müracaat eden F.Y. tarafından sözlü, daha sonra olay yerine gelen eşi Y.B. tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğrayarak darbedildiğini bildirdi.

Olay yerine polislerin geldiğini ve Dr. Aydın'ın çiftten şikayetçi olduğunu aktaran Doğanay, olayın Cumhuriyet Savcılığı'na bildirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 'Çalışan Hakları ve Güvenliği - 113 Beyaz Kod' uygulaması çerçevesinde olay bildirimi yapılmıştır. Çalışanımızın adli yardım hizmetleri Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanarak olayın takibatı yapılmaya başlanmıştır. Çalışanlarımıza yönelik yapılan sözlü ve fiili saldırılar iş motivasyonunu bozmaktadır. Ancak bizler her türlü koşullarda vatandaşlarımızın sağlığı için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dr. Salih Aydın'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum ve bir daha bu gibi durumların yaşanmamasını temenni ediyorum."

Dr. Salih Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilgili doktorun TUS'a hazırlık için muayenehaneden çıkması nedeniyle kendi hastası olmamasına rağmen tahlil sonucunu öğrenmek üzere merkeze gelen bir kadın hastayla ilgilendiğini söyledi.

Tahlil sonucunu öğrenen hastanın kendisine hakaret ettiğini, teselli etmek için konuşurken olay yerine gelen eşinin kendisine yumruk salladığını öne süren Aydın, "Ben refleksle geri çekildim ama galiba elinde yüzük veya anahtarlık vardı, kafamı sıyırdı. Dikiş atılacak kadar olmasa da kanama oldu. Karşılıklı boğuşurken, çevredekilerin müdahalesiyle ayrıldık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber