İşyerlerinde uçucu madde denetimi yapıldı

Edirne'de madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında iş yerlerinde uçucu madde denetimleri yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2013 23:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşyerlerinde uçucu madde denetimi yapıldı

Edirne'de madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında iş yerlerinde uçucu madde denetimleri yapıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunması Hakkında Yönetmelik'in Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bir komisyon oluşturuldu.

Emniyet, Jandarma, Zabıta, Halk Sağlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerinden oluşan komisyon sabah saatlerinden itibaren bazı iş yerlerinde denetimlerde bulundu. Kırtasiye, hırdavat, boya bayileri, nalbur ve oyuncak eşyaların satıldığı iş yerlerini dolaşan görevliler, 18 yaşından küçüklere uçucu madde satışı yapmamaları konusunda esnafa uyarılarda bulundu.

Komisyon üyeleri, "Ürünlerin hangi amaçla olursa olsun çocuklara satışı yasak olacak. Eğitim ve öğretim faaliyetleri için yapılan alımlar gibi çocuklar tarafından kullanılabilme ihtimalinin varlığı halinde, bu ürünler yetişkinlere de satılmayacak ve verilmeyecek." uyarısını yaptı.

İş yeri sahiplerinden Gökhan Bayraktar, yapılan denetimleri güzel ve başarılı bulduklarını ifade etti. Bu maddeleri kullanan çok sayıda genç insanın bulunduğunu anlatan Bayraktar, "10 yaşından tutun da 30 yaşına kadar gelip alanlar var. İnşallah tedavilerinde başarılı olunur. Biz elimizden geleni yapıyoruz." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber