Gül: Serbest bırakılmaları sevindirici/ Video

Cumhurbaşkanı Gül, kaçırılan kamu görevlilerinin Türkiye'den giden heyete teslim edilmesine ilişkin, ''Haber alamadığımız vatandaşlarımızın sağ salim dönmesi sevindirici'' dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mart 2013 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kaçırılan kamu görevlilerinin Türkiye'den giden heyete teslim edilmesine ilişkin, ''İyi tabii ki muhakkak ki. Uzun süre memleketten uzakta olan ve haber alamadığımız vatandaşlarımızın sağ salim dönmesi sevindirici'' dedi.

Gül, ''Şiddet, silah durursa o zaman güvenlik politikalarından reform politikalarına geçiş kolay olur. Böyle bir süreçteyiz, herkes bunun kıymetini bilsin ve neticeler iyi olsun'' diye konuştu.


*PKK'nın elindeki kamu görevlileri serbet bırakıldı


BAŞBAKANIN RAHATSIZLIĞI

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, İsveç'te basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili olarak "Rahatsızlığıyla ilgili büyütecek bişey yok hepimiz insanız, birkaç gün içinde toparlar kendini" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kaçırılan kamu görevlilerinin Türkiye'den giden heyete teslim edilmesine ilişkin, "İyi tabii ki muhakkak ki. Uzun süre memleketten uzakta olan ve haber alamadığımız vatandaşlarımızın sağ salim dönmesi sevindirici. Şiddet, silah durursa o zaman güvenlik politikalarından reform politikalarına geçiş kolay olur. Böyle bir süreçteyiz, herkes bunun kıymetini bilsin ve neticeler iyi olsun" dedi.

HAYATINI KAYBEDEN POLİSİN AİLESİNE TAZİYE MESAJI

İsveç'teki temaslarını, Upsala şehrine yaptığı ziyaret ile tamamlayacak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisini korumakla görevli iken kanala düşerek hayatını kaybeden polis memurunun ailesine taziye mesajı gönderdi. Gül polis memurunun eşi Helena Eriksson'a bir buket çiçekle birlikte gönderdiği mesajında "Eşinizin geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybettiğini öğrendim. Acınızı en yüksek duygularımla paylaşıyorum. Size ve geride kalan aile fertlerine ve yakınlarına metanet ve sabırlar diliyorum Lütfen en derin başsağlığı dileklerimi kabul edin" dedi.

Abdullah Gül, Stockholm'den ayrılmadan önce basın mensuplarıyla kısa bir sohbet toplantısı yaparak temaslarını özetledi. Gül Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığına da değinerek, "Kendisi ile haberleştik. Girip olduğunu öğrendim. Yoğun iş temposunda böyle şeyler olur. Ben de bazen hastalanabiliyorum" dedi. Gül, temasları sırasında İsveç parlamentosunda alınan sözde Ermeni soy kırımı kararının da gündeme geldiğini ve kendilerine, böyle kararların parlamentoların işi olmadığı, ikili ilişkileri zedeleyebileceğini söylediğini belirtti. İsveç'in özgürlük anlayışının çok farklı olduğuna dikkat çeken Gül, “kendilerine 20 yıllık siyasetçi olduğumu ve bunları iyi bildiğimi söyledim. Bu tür kararların ilişkilere zarar vereceğini hatırlattım" dedi.

Türkiye azınlıklar konusunda, Lozan antlaşması ile Kürtler ve Süryanilerin azınlık sayılmadıklarını belirten Gül, "Hele Kürt ve Süryaniler hiç azınlık olmadı. Anayasa önünde hep eşit haklara sahip oldular" dedi.

Gül, 'Çözüm süreci' konusunda da şöyle konuştu:

"En çok dikkat edilmesi gereken şey, propagandalar ve silahlı eylemlerin olmamasıdır. Ben her zaman sorunlarımızın kendi irademizle, standartlarımızı yükselterek çözüleceğine inanan bir kişiyim. Her kesin geçmişten bir ders alması gerekir. Arzumuz, silahların bırakılmasıdır. Zaten silahlı illegel bir örgütün Türkiye toprakları üzerinde faaliyetleri olmamalıdır. Terör olmasaydı biz sorunlardan daha önce kurtulurduk. Şiddet ve silahlar durursa, reformlara daha çabuk geçilir.2

Muhsin Yazıcıoğlu davası ile ellerindeki bilgileri savcığa verdiklerini belirten Gül, dava artık uzamamalı, hiç bir şüphe bırakılmamalı” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber