Kendisini bıçaklayan öğrencisinden şikayetçi olmadı

SAMSUN'da okul koridorunda 42 yaşındaki öğretmeni Mustafa Öztürk'ü bıçakla yaralayan 9'uncu sınıf öğrencisi 15 yaşındaki J.A., 'adam öldürmeye teşebüs' suçundan hakim karşısına çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mart 2013 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kendisini bıçaklayan öğrencisinden şikayetçi olmadı

Samsun'da okul koridorunda 42 yaşındaki öğretmeni Mustafa Öztürk'ü bıçakla yaralayan 9'uncu sınıf öğrencisi 15 yaşındaki J.A., 'adam öldürmeye teşebüs' suçundan hakim karşısına çıktı. Öğretmen Öztürk, tutuklu öğrencisinden şikayetçi olmazken, sanık J.A. ise "Sınıfta kulağımı çekti. Koridorda da 'Şerefsizlik yapma' dedi. Bunun üzerine ben de bıcağı çıkarıp hocaya bir kez vurdum" dedi.

Olay, İlkadım Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde geçen yıl Kasım ayında meydana geldi. Edebiyat öğretmeni Mustafa Öztürk iddiaya göre, sınıfta ders anlatırken arka sırada oturan J.A., sorulan sorulara ıslık çalıp sonra parmak kaldırmadan cevap verdi. Bunun üzerine öğretmen Öztürk, öğrencisini birkaç kez uyardı. Ancak öğrenci hareketlerine devam edince de yanını gidip "Böğürerek konuşma" diyerek kulağına eğildi ve "Şerefsizlik yapma" dedi. Öztürk, daha sonra da J.A.'yı müdür yardımcısının yanına götürmek için sınıftan çıktı. Ancak koridorda giderken J.A., üzerinde bulunan bıcağı çıkarıp Mustafa Öztürk'ü karnından yaraladı. Öğretmen hastaneye kaldırılırken, okuldan kaçan J.A. ise akşam saatlerinde polis tarafından yakalandı. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkında, 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan J.A., Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık, savunmasında J.A, "Öğretmenimizin sorduğu sorulara ıslık çalarak cevap vermedim. Sonra yüksek sesle bağırarak cevap verdim. Bana 'Böğürerek cevap verme' dedi. Sonra yanıma gelip boğazımdan tuttu. Kulağımı çekip 'Şerefsizlik yapma' dedi. 'Bana şerefsiz demeye hakkın yok' dedim. Bunun üzerine müdür yardımcısının odasına gitmek için sınıftan çıktık. Koridorda giderken yine bana 'Şerefsizlik yapıyorsun' dedi. Bunun üzerine ben de onu bıçakladım. Sonra da korktuğum için kaçtım" dedi.

ÖĞRENCİSİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Duruşmaya katılan edebiyat öğretmeni Mustafa Öztürk ise J.A.'nın başka okullardan atılarak kendi okullarına geldiğini söyledi. J.A.'nın ders sırasında sorduğu sorulara ıslık çalarak cevap hakkı istediğini dile getiren Öztürk, "Kollarını geriye atıp külhanbeyi gibi hareketler yapıyordu. Arkadaşları duymasın diye çenesini tutup kulağına 'Şerefsizlik yapma' dedim. Başka bir şey demedim. Ama agresif hareketlerine devam edince ilgili müdür yardımcısına götürmek için koridora çıktık. Amacım biraz yürüdükten sonra geri dönmekti. Pişman gibi bir hali vardı. Kolumun altına aldım ve 'Benim yaşıma gelirsen anlarsın' dedim. Başını önüne eğmişti. Ben yürümeye devam ettim. O arkadan geliyordu. Nasıl oldu anlamadım; karnımda acı hissettim" diye konuştu. Öğrencisinin bir hata yaptığını dile getiren Öztürk, "Ben kendisinden şikayetçi değilim" dedi.

Dava, duruşmaya gelmeyen tanıkların dinlenmesi için ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber