4 üniversite öğrencisine terörü övmekten 5 yıl hapis istemi

Eskişehir'de bir otoparkın duvarına DHKP-C terör örgütünü öven yazı yazdıkları iddiasıyla haklarında "örgüt propagandası yapmak" suçundan toplam 20 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan 4 üniversite öğrencisinin Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılaması başladı. Haklarındaki iddiaları yalanlayan tutuksuz sanıklar, "O yazıyı biz yazmadık" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2013 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 üniversite öğrencisine terörü övmekten 5 yıl hapis istemi

Edinilen bilgiye göre, geçen yıl mayıs ayında Eskişehir İstiklal Mahallesi'nde B.K.'ye ait otoparkın duvarına DHKP-C terör örgütünü öven yazı yazdıkları iddiasıyla haklarında Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan G.Y., M.Ş., D.Y. ve A.Ş.'nin dosyası, görevsizlik kararıyla Bursa'daki Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Haklarında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5'er yıla kadar hapisleri istenen tutuksuz 4 sanık, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kendisinin 4 yıldan beri üyesi olduğu Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nde (ÖDP) siyaset yaptığını belirten M.Ş., "ÖDP tarafından, Ankara'daki 7. genel kurul ile alakalı pankart yazmak için görevlendirildik. Salonu büyük olan bir arkadaşımızın evinde pankart yazdıktan sonra evlerimize gitmek için sokağa çıktık. Evde pankart yazdığım için pantolonumda ve ellerimde boya izleri kalmış. Sokakta yürürken polis bizi durdurdu. Hiçbir suçumuz olmadığı için kaçmadık. Polis bizi yazının yazıldığı otoparka götürdü. 'Bu yazıyı siz mi yazdınız?' diye sordu. Biz de yazıyla hiçbir ilgimizin olmadığını söyledik. Biz polis tarafından sırf ÖDP'li olduğumuz için gözaltına alındığımızı düşündük. Ne söylesek de inanmayacaklardı. Bu yüzden evde pankart yazdığımızı gösterme gereği dahi duymadık. Üstelik bizden önce gözaltına alınan iki kişi kimlikleri olmamasına rağmen serbest bırakılmıştı. Polis bir süre sonra duvar yazısında kullanılan boya ve fırçaların bize ait olup olmadığını sordu. Onu da kabul etmememize rağmen, 'Hazırladığımız tutanağı imzalayın. Zaten sizi serbest bırakacağız' dediler. Biz de tutanağı imzaladık. Orada ne yazdıklarını bile bilmiyorduk. Hakkımızda para cezası vereceklerini sandık" diye konuştu.

Diğer 3 sanık da ÖDP üyesi olduklarını, DHKP-C'yi öven bir yazıyı yazmalarının söz konusu olmadığını söyleyerek beraatlerini talep etti.

Mahkeme, tutanakta imzası bulunan polislerin şahit olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Tutuksuz sanıklar, adliye çıkışında üyesi oldukları ÖDP yetkilileriyle birlikte basın açıklaması yaptı. Slogan atıp alkış tutan partililer, gençlerin hiçbir suçunun olmadığını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber