Hakkari'de 2 odalı toprak evde 115 öğrenci eğitim görüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2005 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Üzümcü Köyü'nde, okula dönüştürülen 2 odalı toprak evde 115 öğrenci ders başı yaptı.

Bir süre önce meydana gelen sel felaketinde 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 30'a yakın ev ile ahırın yıkıldığı Üzümcü Köyü'nde okul da zarar görmüştü. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen görevliler tarafından yapılan inceleme sonucunda okula çürük raporu verilmesi üzerine, geçici bir süre için Üzümcü Köyü Muhtarı Süleyman Çiftçi'nin evi 1 yıl boyunca okul olarak kiralanmıştı. Bu yıl yine okulun yapılmaması üzerine 1 ay boyunca eğitim ve öğretimde geri kalan 115 öğrenci köy meydanında yürüyüşe geçerek okumak istediklerini belirtmişlerdi.

Öğrencilerin eğitimsiz kalmaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri köyde bir toprak ev temin etti. 2 derslikli, 16-20 metrekarelik, suyu ve tuvaleti olmayan okulda ana sınıfı dahil 4 öğretmen ve 115 öğrenci bulunuyor. Türk Bayrağı'nın tahta direkte dalgalandığı okulda okuyan öğrenciler, ilkbahar aylarında kendilerine okul yapılmaması halinde eğitimlerini sürdürmeyeceklerini belirterek, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istedi.

Üzümcü Köyü Muhtarı Süleyman Çiftçi ise toprak evde içme suyu ve tuvaletin olmadığını ifade ederek, öğrencilerin eğitimsiz kalmaması için sıkıntılara göğüs geldiklerini kaydetti. Köyün içinde yetkililere gösterdikleri alanda okul inşa edilmesi halinde çocukların bu sıkıntıdan kurtulacağını dile getiren Çiftçi, "Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, köyde betonarme ev bulamadıkları için çocukların eğitimsiz kalmaması amacıyla toprak evi kiraladılar. Eksiklikleri de en kısa zamanda gidereceklerini söylediler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber