'Öğretmenler özel hayatlarını öğrencilerine göre dizayn etmelidir'

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğretmenliğin bahsedildiği gibi ayda 15 saat derse girilerek yapılan bir meslek olmadığını belirterek, “Öğretmenler özel hayatlarını bile öğrencilerine göre dizayn etmek zorunda zorundadır” dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2013 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Öğretmenler özel hayatlarını öğrencilerine göre dizayn etmelidir'

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Bursa Eğitim Günleri'nin üçüncüsü, Edebiyat öğretmenlerine yönelik düzenlenen eğitim paneli Hotel Çelik Palas'ta gerçekleştirildi. BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi'nin BTSO sponsorluğunda gerçekleştirdiği panele MEB Baş Müfettişi Yusuf Ziya Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüğünde görevli eğitim yöneticileri de katıldı. Panelin açılışında edebiyat öğretmenlerine, MEB Baş Müfettişi Yusuf Ziya Özcan, dilin doğru ve güzel kullanımıyla ilgili şiirler, alıntılar ve anılarla süslü, sohbet havasında geçen bir konuşma yaptı.

“ÖĞRETMENLİK SADECE DERSE GİRMEK DEĞİLDİR”

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da konuşmasının başında, Bursa'nın son 5 yılda üniversite sınavlarında kat ettiği başarının, özellikle de geçen yıl LYS'de TS puan türünde elde edilen 4.'lüğün, Türkçe-Edebiyat alanı öğretmenlerinin çalışmaları sonucu kazanıldığını belirterek kendilerine teşekkür etti. Öğretmenliğin bahsedildiği gibi ayda 15 saat derse girilerek yapılan bir meslek olmadığını vurgulayan Gülsar, öğretmenlerin ders öncesi ve sonrası yaptıkları çalışmalarla, adeta 7/24 öğrencileri düşünmek zorunda olduğunu kaydetti. Gülsar, öğretmenlerin özel hayatını bile öğrencilerine göre dizayn etmek zorunda olduklarını belirtti. Öğrenci ve velilerin beklentilerinin çok büyük olduğunu, öğretmenlerin de dünyanın değişim hızıyla orantılı olarak kendilerini yenilemek zorunda olduğunu belirten Gülsar, hizmet içi eğitimlerle öğretmenleri yenileme ve motive etmeyi amaçladıklarını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmaları duyurmak amacıyla bilboard çalışmaları yapıldığını belirten Gülsar, katılımlarından dolayı panelist akademisyenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra Edebiyat eğitimi alanında yeniliklerin paylaşıldığı panel, panelistler Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cihan Okuyucu, Uludağ Üniversitesi'nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Cemiloğlu ve Bursa Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi Edebiyat Öğretmeni Rukiye Esra Tabakçıların katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber