Saruhanlı'dan gelen 40 öğrenci, Kula'yı gezdi

Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, "Seyyah Bizim İller" projesi kapsamında ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezmek amacıyla Saruhanlı'ya gelen 40 öğrenciyi kabul etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2013 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Saruhanlı'dan gelen 40 öğrenci, Kula'yı gezdi

Kaymakamlık makamında öğrencilerle görüşen Cıbır, "Seyyah Bizim İller" projesinin kentin tanınması ve tanıtılması bakımından önem taşıdığını ifade etti. Kula'nın tarihi hakkında öğrencilere bilgi veren Cıbır, 25 bin nüfusa sahip ve Manisa'nın en eski ilçesi olduğunu anlattı. İzmir- Ankara karayolu üzerinde kurulu bulunan ilçede tarihi ve turistik anlamda gezip görülebilecek çok fazla yerin olduğu dile getiren Cıbır, "Burası buram buram tarih kokan bir ilçe eminim ki gezinizde göreceksiniz Kula ilçemizi hayran Kalacaksınız tarihi evleri Peribacaları, Tarihi mekanları ile Tarih kokan ilçemizi Manisa'ya döndüğünüzde yakınlarınızı da anlatmanızı istiyorum" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Seyyah Bizim İller Projesi kapsamında Manisa'dan toplam 640 öğrencinin ilçeleri gezeceğini söyleyen Gençlik Lideri Esra Gümüş, 14-18 yaş arası öğrencilerimizle bugün Kula ilçesini gezdiklerini, tarihi yerleri ve Peribacalarına hayran kaldıklarını söyledi.

Daha sonra ilçe Emniyet müdürü Yusuf İncili'yi makamında ziyaret eden öğrencilerek, teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber