Atatürk'ün adını taşıyan yeni bir kültür merkezi açılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan yeni bir Kültür Merkezi’ni daha açıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2013 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atatürk'ün adını taşıyan yeni bir kültür merkezi açılacak

Kurtuluş Savaşı esnasında gösterdiği kahramanlık ve üstün gayreti ile 'Gazi' unvanı alan tek kent olan Gaziantep ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün buluşmasını yansıtan Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nin açılışı cumartesi günü İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından gerçekleştirilecek. Kültür Merkezi ile ilgili bilgiler veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde Ulu Önder'in sesinden Nutuk'tan bölümler okuyan, hareketli animatik bir Atatürk robotu yaptıklarını belirtti. 3D sistemi ile Atatürk'ün ve Antep Savunmasındaki kahramanların anlatıldığı merkezin detaylarını şöyle özetledi:

“Ben bu tarz robotu ilk kez Amerika'da başkanlar müzesinde gördüm. Biz de bunun aynısını Atatürk için Gaziantep'te yapmaya karar verdik. Robotun Atatürk'e benzemesi için ülkemizin en önemli heykeltıraşlarından olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen Hocamızdan destek aldık” dedi.

Gazianteplilerin Ata'ya büyük bir sevgi duyduklarını söyleyen Başkan Güzelbey, "Ulu Önder'in ilimize teşriflerini, iki Gazi'nin buluşması adını verdiğimiz bu anlamlı günü her 26 Ocak tarihinde büyük bir coşku ile yad ediyoruz. Genç nesillerin Atatürk'ü bu robotta birebir görerek tanımları, onun sesinden Nutku dinlemelerinin çok anlamlı olacağını düşündük. Bunun için cumhuriyetten önce kilise olarak kullanılan tarihi bir binayı Kültür Merkezi olarak düzenledik ve Animatik Atatürk robotunu buraya yerleştirdik. Şimdi burada 3D tekniği ile Atatürk Gaziantepliler hitap edecek” diye konuştu.

Atatürk'ün 1933 yılında Gaziantep'te geldiğini ve tarihi bir binanın balkonundan Anteplilere, “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar sadece Antep'i değil bütün Türkiye'yi kurtardılar” sözünü söylediğini de aktaran Güzelbey, Atatürk'ün bu söylemini animatik robotta canlı olarak yine söyleyeceğini vurguladı. İnsanların bu konuşmaları canlıymış gibi algıladıklarını ifade eden Güzelbey, ancak gerçekte böyle olmadığını ve ışık ses yönetimi ile yapılan bu tekniğin gerçeğe yakın olduğunu kaydetti.

16 Mart 2013 Cumartesi Günü Saat 11.00'de Yeşilsu'da açılışı yapılacak olan Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde Antep Savunmasının başkahramanlarından Şahinbey, Şehitkamil, Karayılan, Ali Şefik Özdemir gibi isimler de tanıtılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber