İki polis uyuşturucu ihbarlı aracı gümrükten kaçırdı

EDİRNE Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nde görevli iki polis memuru, uyuşturucu getireceği yönünde ihbar kaydı bulunan Bulgar plakalı otomobili Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan emniyete tahsisli Türk plakası takarak gümrük kontrolsüz dışarı çıkardı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mart 2013 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İki polis uyuşturucu ihbarlı aracı gümrükten kaçırdı

Kapıkule'deki gümrükçülerin teknik sistem sayesinde fark ettiği olayın ortaya çıkmasından sonra, Türkiye'ye kaçak olarak sokulan otomobil günler sonra Çorlu'da bir tamirhanede parçalanmak üzereyken bulundu.

Bulgaristan'dan Türkiye'ye X- 7620- AX plakalı araç uyuşturucu ve uyarıcı özelliği bulunan Captagon hap getirileceği yönünde ihbar yapıldı. İhbar edilen otomobil gümrük görevlileri tarafından acil koduyla da ihbarlı araç , 'kırmızı hat' kapsamına alındı. Bulgar plakalı otomobil, sürücü Gegorgi A. yönetiminde 27 Şubat günü Kaptan Andreova Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Aracın ilk noktada muhafaza memurları tarafından bilgisayar sistemine kaydı yapıldı. Otomobili gümrük sahasında karşılayan Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli sivil polis memurları S.B. ile R.B. karşıladı. Görevli polisler aracın üzerindeki Bulgar plakasını çıkararak KOM Şube Müdürlüğü'nün kullanıma tahsis edilen sivil plakalar ile değiştirdi.

POLİS DEYİP GÜMRÜKTEN KAÇIRDILAR

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerden biri resmi sivil görev aracı ile Kapıkule'nin son çıkış noktasına gelerek polis kimliğini gösterip muhafaza memurlarına bariyeri açtırdı. Bu sırada hemen polis aracının arkasında bekleyen plakası değiştirilmiş ihbarlı otomobilde gümrük sahasından kontrolü yapılmadan dışarı çıkarıldı.

SİSTEMDEN FARK EDİLDİ

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekipleri, hakkında uyuşturucu getireceği yönünde ihbar bulunan 'kırmızı hat' notlu Bulgar plakalı aracın 27 Şubat tarihinde gümrük sahasına girdiğini, ancak günler geçmesine rağmen çıkış yapmadığını fark etti. Bunun üzerine Muhafaza Kaçakçılık ekipleri Kapıkule'nin yolcu salonu ve TIR gümrük sahalarında ihbarlı araç arandı ancak bulunamadı.

GÖRÜNTÜLER TARANARAK BULUNDU

Kapıkule'ye giriş kaydı bulunan ancak sistemden çıkış kaydı bulunmayan ihbarlı aracın gümrük sahasında bulunamaması üzerine, kamera sistemleri tarandı. Kapıkule Gümrük Kapısı'nın çıkış noktasındaki kameraların kontrolünde ihbarlı aracın KOM Şubede görevli sivil plakalı resmi araçla birlikte gümrük sahasından çıktığı 4 Mart tarihinde tespit edildi. Bunun üzerine Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilerinin durumu Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Görüntülerdeki polislerin KOM Şube'de görev yapan S.B. ile R.B. olduğu belirlendi. Gelişmeler konusunda Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı Savcılığı'na da bilgi verilince iki polis memuru gözaltına alındı.

ARIZALI ARACIMA PARÇA GETİRDİ

Gözaltına alınan polis memurlarından Serkan Baskır, kişisel otomobilinin motor arızası olduğunu, Türkiye'de tamiri için yedek parça bulamadığını söyleyerek, "Bir tanıdığım aracılığı ile otomobilime yedek parça getirttim. Başka bir niyetimiz yoktu" dedi. İfadelerinin ardından iki polis memuru tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından her iki polis memuru önce Keşan ve Enez ilçelerine tayin edildi. Ancak daha sonra görev konumları nedeniyle Koruma Şube Müdürlüğü emrine verildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü genel müdürlükten de müfettiş istedi.

ÇORLU'DA BULUNDU

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri Türkiye'ye görevli iki polis tarafından Kapıkule'den gizlice yurda sokulan otomobili bir hafta sonra Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde oto sanayi sitesinde bir tamircide parçalanmak üzere buldu. Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen araçta eğitimli narkotik köpeği Sıla aracılığı ile arama yapıldı. Ancak köpek uyuşturucu yönünden tepki vermedi. Bunun üzerine otomobil ile Türkiye'ye uyuşturucu getirilip getirilmediğinin tespiti için yapılan geniş çaplı aramada uyuşturucu ve özel bir zula bulunamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber