MŞÜ'de Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Yüksek Lisans sınavı

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ) Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans sınavı yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2013 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MŞÜ'de Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Yüksek Lisans sınavı

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ) Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans sınavı yapıldı.

Eğitim Fakültesi Ahmed-i Hani ve Mehmet Akif Ersoy dersliklerinde yapılan sınava 573 kişi katıldı. Sınav salonlarını kontrol eden Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Kürt Dili ve Kültürü Ana Bilim Dalı'na 100'ü tezsiz, 25'i de tezli yüksek lisans öğrencisi almak için ilanda bulunduklarını hatırlatarak, bugün ilan sonucunda başvuruda bulunan adayların sınava tabi tutulduğunu vurguladı. Rektör İnanç, "İlan süremiz çok kısa olmasına rağmen yoğun bir başvuru yaşandı. Toplamda 573 kişi Kürt Dili ve Kültürü alanında yüksek lisans için başvuruda bulundu ve bunlardan eğer başarılı olurlarsa 100 kişiyi tezsiz 25 kişiyi ise tezli olarak kabul edeceğiz. Ama bu kontenjanların dolacağı anlamına gelmiyor. Tamamen başarıyla alakalı bir konudur. Sınav 2 aşamalı olarak yapılıyor. Şu anda gördüğünüz gibi 5'i 100 kişilik derslikler, 20'si ise 50 kişilik dersliklerde olmak üzere toplamda 15 derslikte sınav gerçekleştirmekteyiz" dedi.

Yazılı sınavın sonrasında mülakat sınavı gerçekleştirileceğini belirten İnanç, "Mülakat sınavında yüksek lisans yapma gerekçeleri ve benzeri gibi hususlar sorulacak. Böylece giriş başvura şartlarının yanı sıra yazılı sınav ve mülakat sınavı ile birlikte sınav sonuçları kesinleşmiş olacak. Sonuç itibariyle ben arkadaşlarla paylaştım, bazı arkadaşlar yerleşecek bazıları yerleşemeyecek. Bunu bir başarısız olarak algılamaktan ziyade kontenjan sınırlı olması olarak tanımlamak daha doğru olacak. Bizim bu çalışmalarımız devam edecek. Önümüzdeki eylül ayında tekrar tezli ve tezsiz yüksek lisans öğrenci alımımız devam edecek. Kadromuz güçlendikçe kontenjanlarımız daha da fazla artacak. Dolaysıyla yerleşemeyen arkadaşlarımız bu anlamda biraz daha sabretmeleri, zamana ihtiyaç duymaları gerekir" diye konuştu.

Sınav için Türkiye'nin hemen hemen her tarafından gelen insanların olduğunu vurgulayan İnanç, "Hatta ilk defa bu sınav için Muş'a gelenler bile var. Ama dediğim gibi Türkiye'nin her tarafından şu anda burada Kürt Dili ve Kültürü alanında yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerimiz var. Ancak bazıları yolda kaza yapmış, bazıları yetişememiş. Sınav kuralı gereği sınavdan bir kişi dahi dışarı çıkmışsa ondan sonra kim olursa olsun sınava alınmaz" ifadelerini kullandı.

Hakkarili İdris Tekçe ise, atanamayan eşi Hatice Tekçe'yi sınava getirdiğini belirterek, "Eşim bugüne kadar atanamadı. Şu anda tezsiz yüksek lisans sınavına giriyor. İnşallah kazanır, yüksek lisans yapar ve iş sahibi olur" dedi.

Sınava Muş, Bingöl, Van, Hakkari, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinden katılım olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber