Gaspçı öğrencilerin ilk avı arkadaşları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2005 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Gebze'de öğrenim gördükleri okullardan disiplinsizlik ve devamsızlık nedeniyle ilişkileri kesilen 5 öğrenci gasp çetesi kurarak, arkadaşlarının telefonlarını aldı.

Son üç aydır okul çevresinde ve çeşitli spor statları çevresinde ağırlıklı olarak cep telefonu gaspı gerçekleştiren, yaşları 16 ile 17 arasında değişen 5 kişilik çete Gebze Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği tarafından çökertildi. Emniyet müdürlüğüne son aylarda gelen gasp şikayetleri üzerine harekete geçen ekipler, yaptıkları araştırma sonucunda Ergin Karakaya'nın (27) denetiminde faaliyet gösteren çocuk çetesine karşı operasyon düzenledi.

Teknik takip sonucu 16 yaşındaki Orhan Çetin'in lideri olduğu ileri sürülen F. A. (17) ile çete üyeleri M.S. (16) H.Y. (17) ve T.A. (16) eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla polis tarafından gözaltına alındı. Cep telefonları gasp edilen müştekiler tarafından teşhis edilen 5 kişilik çocuk çetesi ile birlikte gasp olayları gerçekleştiği sırada çete mensuplarının yanlarında olan fakat olaylara karışmamış ve halen eğitimlerinin devam ettiği öğrenilen iki öğrenci Gebze Asayiş Büro Amirliği ekiplerince Gebze Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğine teslim edildi.

Çoğunlukla okul öğrencilerinden gasp edilen ve gözaltına alınan eski öğrenciler üzerinde çıkan telefonlar sahiplerine teslim edilirken 7 kişi bu gün Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturmayı derinleştiren Gebze Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri eski öğrencilerden oluşturulan gasp şebekenin Ergin Karakaya'ya (27) çalıştığını tespit etti. Asayiş ekipleri, ağırlıklı olarak öğrencilerden gasp edilen telefonları alan Ergin Karakaya'yı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber