Pes yani: Bir uçağı almaya, 9'u vekil, tam 56 kişi gitti, yabancılarda şaştı kaldı

Haber Giriş : 11 Aralık 2005 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THY'nin Boeing'ten aldığı 23 uçağın ilkinin teslim alma törenine 9'u milletvekili, 2'si Özelleştirme İdaresi'nden olmak üzere tam 56 kişi gitti. Kalabalık heyet, Boeing yetkililerini bile şaşırttı

Türk Hava Yolları'nın (THY) Boeing firmasına sipariş verdiği 23 Boeing 737 uçağından ilkini teslim almak üzere ABD'nin Seattle kentine giden heyette 9'u milletvekili olmak üzere tam 56 kişi vardı. Parlementerler, 'KİT Komisyonu' üyesi oldukları ve THY'nin denetimini yaptıkları için, iki Özelleştirme İdaresi mensubu ise, 'THY'nin özelleştirme kapsamında olduğu' gerekçesi ile heyete katıldı.

Denetçilere davet
Boeing'ten alınan toplam 23 uçağın ilkinin teslim töreni için giden heyetin kalabalığı, Boeing yetkililerini bile şaşırttı. Şaşkınlığını gizlemeyen bazı Boeing çalışanları, 'ilk kez bir teslim töreninde parlamenterlerin geldiğini' belirttiler.

Törene davet edilen milletvekillerinin ise KİT Komisyonu üyeleri oldukları için davet edildikleri, Özelleştirme İdaresi'nden de iki yetkilinin de THY'nin 'özelleştirme kapsamında olması' gerekçesi ile heyete katıldıkları öğrenildi. Teslim törenine THY'den de Genel Müdür Temel Kotil'in yanı sıra ayrıca iki genel müdür yardımcısı da katıldı.

Kurayla belirlendi
Heyette yer alan milletvekillerinin 35 kişilik komisyonda kurayla belirlendiği ve THY'nin davetlisi oldukları için harcırah almadıkları öğrenildi. Törene katılan vekillerin isimleri şöyle: Nurettin Canikli (AKP-Giresun), Ünal Kacır (AKP - İstanbul), Eyüp Ayar (AKP-Kocaeli), Ahmet Yeni (AKP-Samsun), Fahrettin Poyraz (AKP - Bilecik), Sedat Pekel (CHP-Balıkesir), Erol Tınaztepe (CHP - Erzincan), İbrahim Çakmak (AKP-Tokat) ve Emin Koç (CHP - Yozgat). Teslim alınan uçak, İstanbul'a gelmek üzere dün yola çıktı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber