Harşit Çayı taştı

Gümüşhane merkez ve Torul ilçesinde Harşit Çayı'nın taşması sonucu 21 evin alt katlarını su bastı, meyve bahçelerinde zarar meydana geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2013 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Harşit Çayı taştı

Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhane'de son iki günde etkili olan yağış ve eriyen karlar nedeniyle Harşit Çayı'nın debisinin yükseldiğini belirtti.

Çayın taşması sonucu çevredeki meyve bahçelerinin sular altında kaldığını ifade eden Bayrak, Torul'un Harmancık köyü ile merkeze bağlı Övündük köyünde 15, merkeze bağlı Canca Mahallesi'nde ise 6 evin alt katlarını su bastığını söyledi.

Harmancık köyü ile merkeze bağlı Tekke beldesinde iki aracın sulara kapılarak sürüklendiğini kaydeden Bayrak, ''Ancak suların çekileceğini tahmin ediyoruz. Yapılan bölümün etkileneceğini düşünmüyorum'' dedi.

Bolu'da kar kalınlığı 15 santimetre oldu

Van'ın Muradiye ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle çöken ahırda, bir kişi yaralandı.

TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı ve yoğun sis ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Bolu Dağı'nda dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini artıran yağış nedeniyle kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Viyadüklerde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı bir köyde kuvvetli yağış nedeniyle bazı evleri su bastı.İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Doğansu köyünde etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Kuvvetli yağış ve karların erimesi sonucu yaşanan taşkın nedeniyle köyde 15 ev sular altında kaldı.

Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Geçimli ve Oğlaksuyu köylerinde de kuvvetli yağış nedeniyle bazı evleri su bastı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber