Amasya'da şehitler dualarla anıldı

Amasya’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü nedeniyle şehitlikte anma töreni düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2013 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amasya'da şehitler dualarla anıldı

Törende Vali A. Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral M. Haluk Yıldızdan ile Belediye Başkanı Cafer Özdemir şehitlik anıtına çelenk sundular. Anıt şeref defterini imzalayan Vali Öz, “Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan aziz milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği vatan topraklarını korumak için her türlü fedakarlığı yapmış ve gerektiğinde bu uğurda canını feda etmekten çekinmemiştir” dedi.

Vali Öz şöyle devam etti: “Bu anlayışın tezahür ettiği en önemli mücadelelerden biri de 18 Mart 1915 günü Çanakkale'de kazanılan büyük zaferdir. Bitmek tükenmek bilmeyen vatan sevdasıyla mücadele ederek ve 'Çanakkale Geçilmez' diyerek tarihin akışını değiştiren, milletimizin kaderine yön veren bu isimsiz kahramanlar, aziz şehitlerimiz sahip olduğumuz şanlı geçmişimizle aramızdaki en güçlü bağımızdır. Yaşadığımız bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimize ithaf edilen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümünde aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anarken bağımsızlığımızın sembolü olan ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesinde milletçe ayrılmaz bir bütün olarak ebediyen yaşayacağımızı ve emanetlerine sahip çıkacağımızı ifade etmek istiyorum.”

Müftü İsmail İpek Kur'an-ı Kerim okurken, yöneticiler ve eşleri, askerler, şehit aileleri, gaziler ve öğretmen ile öğrenciler de kar yağışı altında ziyaret edip karanfil bıraktıkları şehit mezarlarının başında dua okudular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber