Vali, memurları sağlıklı yaşatmakta kararlı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, sıra dışı uygulamalarına devam ediyor.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Mart 2013 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Restoranlardan tuzlukları kaldırtan, kahvehanelerdeki çayı tek şekerli hale getiren, beyaz ekmeğe karşı mücadele başlatan Vali Şahin şimdi de devlet memurlarına masa başında egzersiz yaptırtıyor. Memurlar, her gün 15 ile 20 dakika arasında uzman hocalar eşliğinde egzersiz yapıyor. Vali Şahin, "Bu işten hastaneler zararlı çıkacak" dedi. Giresun'da 2 yıldır görev yapan Vali Dursun Ali Şahin, bir buçuk aydır valiliğe bağlı 23 ayrı birimde görev yapan 414 memura her gün uzman hocalar eşliğinde 15 ile 20 dakika arasında egzersiz programı uygulatıyor.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN

Kendisinin 35 yıldır bürokratlık yaptığını bu süre içerisinde omuz, bel ağrıları, boyun ve bel fıtığı gibi rahatsızlıklar yaşamadığını belirten Şahin, bunu her gün düzenli spor yapmaya borçlu olduğunu söyledi. Vali Şahin "Masa başında çalışmak belirli bir zamandan sonra insan vücudunda hamlık yapıyor. Bunun sonucunda da hem boyun hem bel bölgesinden ciddi rahatsızlıklar yaşıyorlar. Böyle bir uygulama başlattım çok da faydalı oldu. Artık memurlarım daha dinç ve sağlıklı bir hale geldi. Hastaneler bu işten zararlı çıkacak" dedi. Memurlara egzersiz yaptırtan antrenörlerden Evren Özsandıkçı, büyük mesafe kat ettiklerini kaydetti. Günde 7 ayrı kuruma gittiğini belirten Özsandıkçı, "Talepler diğer kurumlardan da gelmeye başladı. Süreyi 15 ile 20 dakika arasında sınırlandırdık fakat şimdi yarım saat yaptırdığımız yerler de var. Sağlıklı yaşam için spor şart. Özellikle masa başında görev yapanlar için büyük elzem. Herkes birkaç kültür fizik hareketini masa başında yapsa bir çok rahatsızlığın da önüne geçmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

MEMURLAR MEMNUN

Fatma Karadeniz: "Masa başında hareketsiz kalıyoruz. Boyunda ve belde kireçleme oluyor. Hareketsizliğin önüne geçtim. Hem motivasyon veriyor hem de kendimi daha zinde hissediyorum."

Fikriye Ayda Kutlu: "Hiç olmazsa hareketsiz kalmıyoruz. Gün boyu vücudumuzun esnemesini sağlıyor. Bel ve boyun ağrısı olmuyor."

Mustafa Türedi: "Her sabah egzersiz hareketleriyle işimize başlıyoruz. Çalışma şartlarımız daha rahat bir hale geliyor. Hem stres atıyoruz hem de sağlık kazanıyoruz."

Ümit Kablan: "Çok geç kalmışız. Egzersizler başlayınca vücudumuzun normale döndüğünü anladık. Uygulamayı başlatanlara minnettarız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber