7 yaşındaki Salih okul kapısı kurbanı

7 yaşındaki Şükrü Salih Sağlam’ın, okuduğu ilkokulun 200 kilogramlık raylı demir kapısının üzerine düşmesi sonucu beyin ölümü gerçekleşti. Aile yaşanana isyan ederken Milli Eğitim soruşturma başlattı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Mart 2013 08:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara Etimesgut'taki bir ilkokulun rayından çıkan 200 kiloluk demir bahçe kapısı, annesi ve 5 yaşındaki kardeşinin gözünün önünde 7 yaşındaki Şükrü Salih Sağlam'ın üzerine devrildi. Kapının altında kalan ve başı zemine çarpan Sağlam'ın beyin ölümü gerçekleşti. Annesinin, dakikalarca oğlunun üzerinden kaldırmaya çalıştığı kapının sabah saatlerinde de devrildiği ancak daha sonra önlem almak yerine yeniden takıldığı iddia edildi. Acılı ailesi, Salih'in kalbi durana kadar makineye bağlı olarak yaşamasına karar verdi. Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veren Sağlam'ın acılı ailesi ihmaller zincirine isyan etti. Baba Mehmet Ali Sağlam, “Kapının üzerinde durduğu ray betona sıfır. Kapının arkasında iki güvenlik kilidi olması gerekirken sadece bir kilit var. Çocukların kapıyı en çok kullandıkları saatlerde, tamamı açık olması gereken kapının 1 metre kadarı açık. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ve okul idaresinden şikayetçiyiz” dedi. Olay, Cuma Günü saat 12:20 sıralarında Etimesgut 1464. Cadde'de bulunan İstiklal İlkokulu'nda meydana geldi. İlköğretim 1. sınıf öğrencisi Ş.Salih Sağlam, okulun bahçe kapısından içeri girerken kapı üzerine düştü. Annesi ve okulun güvenlik görevlisi kapıyı minik Salih'in üzerinden kaldırmaya çalışsa da başarılı olamadı. Olayı gören velilerin yardımıyla kapı kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan minik Salih'in olay yerinde beyin ölümü gerçekleşti.

Sabah da düşmüş

Baba Sağlam, söz konusu kapının olaydan bir kaç saat öncede aynı şekilde düştüğünü ve kapının geri yerine konulduğunu iddia ederek,

“Kapı kendi kendine hareket ediyormuş. Okul idaresi kapının rüzgâr nedeniyle düştüğünü iddia ediyor. Ancak raylı bir kapıyı rüzgârın düşürmesi söz konusu değil. Olay eşim ve diğer oğlumun gözü önünde oldu. Eşim 'Yetişemedim oğlumu kurtaramadım' diye vicdan azabı çekiyor. Küçük oğlum abisinin eve geri dönmesini bekliyor. Çözüm çok basitti, oğlumun okula girdiği kapı rüzgardan çarpıyor diye kilitlenmiş. Bunun yerine kapı çarpmasın diye sağlam bir şekilde tutturulabilirdi. İhmaller çok büyük. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz.

İnceleme başlatıldı

Minik Salih'in durumu hakkında konuşan Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da, “Çok üzgünüz, demir bahçe kapısının çocuğumuzun üzerine düşmesi anlaşılır gibi bir durum değil. Gerekli incelemeleri başlattık. Kapının neden düştüğü teknik olarak araştırılıyor. Ailenin acısını paylaşıyoruz, her zaman yanlarında olacağız” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber