Yurdun her yerinden Silopi'ye kitap gönderildi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 2 yıldan bu yana görev yapan Yozgatlı öğretmen Aydın Vural, sosyal medya üzerinden kampanya başlatarak görev yaptığı okula 4 bin kitap kazandırdı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Mart 2013 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurdun her yerinden Silopi'ye kitap gönderildi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 2 yıldan bu yana görev yapan Yozgatlı öğretmen Aydın Vural, sosyal medya üzerinden kampanya başlatarak görev yaptığı okula 4 bin kitap kazandırdı. Vural, daha sonra bir marangoz gibi çalışarak okulun kütüphanesini büyüttü. Aynı zamanda okulda müdür yardımcılığı da yapan Vural, gönderilen kitapları raflara dizerken ya da gönderilen hediyeleri çocuklara verirken yorulmayı unuttuğunu belirtirek, "Onların yüzünde gördüğümüz küçücük bir gülümseme, o defter veya kalemi verdiğiniz zaman ettiği teşekkür dünyalara bedeldir. Dünyanın tüm çocukları güzel ama, biz Silopili çocukların en güzeli olduğuna inanıyoruz. Silopili çocuklar en iyisine layıklar" dedi.

Silopi Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever İlk ve Ortaöğretim okulunda 2 yıldan bu yana görev yapan Yozgatlı öğretmen Aydın Vural, okula ait kütüphanenin büyütülmesi ve kitap sayınının artırılması için internetteki sosyal paylaşım sitesi üzerinden kampanya başlattı. Aynı zamanda okulun müdür yardımcılığını sürdüren Aydın Vural'ın kampanyası ile yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü okula yurdun her yerinden kitap gönderilmesine neden oldu. Öğretmen Vural, mesaisi dışında marangoz gibi çalışıp kütüphaneye yeni raflar yaptı. Diğer taraftan gelen kitapları raflara dizen öğretmen Aydın Vural, kampanyaya ilgi gösterip kitap gönderen herkese teşükkür etti. Öğretmen Vural, Yozgat'tan Silopi'ye ilk geldiğinde tespit ettiği en önemli eksikliğin çocukların okuyabilecekleri kitapların olmadığını gördüğünü belirterek, şöyle dedi:

"e-mail ve telefon aracılığı ile birçok yere başvurduk. Özellikle büyükşehirlerdeki belediyelere ve kütüphanelere ulaştık. Hiçbiri kayıtsız kalmadı. Nakdi yardım, kırtasiye malzemesi ve hediyeler gönderenler oldu. Bu olay kitap kampanyasını aştı ve çok boyutlu bir kampanya oldu. Bu konuda bize en büyük desteği Ümraniye Belediyesi verdi. Konya Büyükşehir Belediyesi'nden ciddi anlamda kitap desteği gördük. Çocukların yüzündeki küçücük bir gülümseme, o defteri yada kalemi verdiğiniz zaman ettiği teşekkür dünyalara bedeldir."

Öğretmen Aydın Vural, Silopi'deki çocukların okumayı sevdiklerini her sabah öğrencilerin okudukları kitapları değiştirmeye geldiğini ifade ederek, "Temiz ve nezih bir ortamda ders çalışacaklar. Öğleden sonra etüt yapabilecekler. Şu anda 4 bine yakın kitabımız var. Kampanyamız bitmedi" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber