Duruşmada sigara parasını ödedi, 11 yıl hapisten kurtardı

Bursa'da gaz tabancasıyla bir paket sigara gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan sanık, 3 yıl 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2013 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Duruşmada sigara parasını ödedi, 11 yıl hapisten kurtardı

Bursa'da gaz tabancasıyla bir paket sigara gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan sanık, 3 yıl 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa verilen 11 yıllık cezada, sigaranın bedeli olan 9 lira 75 kuruşun avukat tarafından ödenmesi üzerine indirim yapıldı.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "yağma" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen M.T., ilk kez hakim karşısına çıktı. Geçen ay, gaz tabancasıyla girdiği marketten bir paket sigara gasp etmekle suçlanan sanık M.T., hakkındaki iddiaları yalanladı. Olay günü alkollü olduğunu ifade eden tutuklu sanık M.T., "Markete alışveriş için girdim. Aldığım bir paket sigaranın parasını da kasiyere ödedim. Suçsuzum. Ben kimseyi gasp etmedim" dedi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan mağdure Ç.A., olayın yaşandığı markette kasiyer olarak görev yaptığını ifade ederek, "Sanık, içeriden ceviz ve portakal aldı. Kendisinden tutarını istedim. Cebinden bozuk para çıkardı ancak para yetmedi. Aniden silah çekip kasadaki parayı vermemi istedi. Para olmadığını söyledim. 'Buradaki sigarayı alıyorum' dedi ve paketi alıp gitti. Ondan şikayetçiyim" dedi.

Diğer müşteki F. G. ise, "Elindeki malzemelerle kasaya geldiğinde ben de kasiyerin yanındaydım. Birden silah çıkardı. Benim de kasanın yanına geçmemi istedi. Kasada para az olunca sigara paketini alarak bir taksiye binip gitti. Biz ondan şikayetçi olunca yakaladılar" diye konuştu.

SİGARANIN BEDELİNİ AVUKATI ÖDEDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık M.T.'ye olayın ardından gasp ettiği iddia edilen sigaranın bedelini ödeyip ödemediğini sordu. Sanık da tutuklandığı için parayı yatıramadığını, cezaevinden geldiği için de üzerinde o kadar para olmadığını söyledi. Bunun üzerine sanığın avukatı İrfan Tuncel, sigara tutarı olan 9 lira 75 kuruşu duruşmaya müşteki olarak katılan kasiyere ödeyerek müvekkilini ağır bir cezadan kurtardı. Kasiyer Ç.A. kendisine uzatılan 10 liraya 25 kuruş para üstü verdi.

PARANIN ÖDENMESİ VE "ETKİN PİŞMANLIK" SANIĞI 11 YILDAN KURTARDI

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık M.T.'yi yağma suçundan önce 11 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından sigara bedelinin ödenmiş olması, meblağın düşük oluşu ve sanığın duruşmadaki iyi hali ile etkin pişmanlığı da göz önünde bulundurarak cezasını 3 yıl 20 güne indirdi.

Sanık kararla birlikte tahliye edildi. Yargıtay, yerel mahkemenin bu kararını onarsa 1 aydır tutuklu olan sanık cezasının geri kalanını yatmak için yeniden tutuklanacak.

Öte yandan sanık M.T.'nin 7 yıl önce de bir otobüs firmasının bilet satış noktasından tabancayla 550 lira para ve cep telefonu gasp ettiği iddiasıyla Eskişehir Cezaevi'nde yatıp bu olaydan 4 ay önce tahliye olduğu iddia edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber