Gökçek başkenti 'özelleştirdi'

Haber Giriş : 12 Aralık 2005 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir'in AKP'li Belediye Başkanı Melih Gökçek'in adı başkentin belli başlı yerlerine verildi. Gökçek'in adıyla Sincan'da mahalle, Kavşakkaya'da baraj, Keçiören'de cami ve park, Karşıyaka Mezarlığı çevresinde ise bulvar var.

SOKAK ve cadde adlarını ?dini motifli'lerle değiştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye meclisi kararlarıyla ad zengini oldu. Ankara'da Gökçek'in adını taşıyan baraj, mahalle, park, bulvar ve cami var. Gökçek'in adını taşıyan en büyük ?eser' Sincan İlçesi'ndeki ?Melih Gökçek Mahallesi'. Binlerce yurttaşın yaşadığı mahalle, Sincan Belediye Meclisi kararı ile Gökçek'in adını aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla yapımı süren Kavşakkaya Barajı'nın adı ?Gökçek Barajı' olarak değiştirildi. Gökçek'in Ankara'daki adları, koca bir mahalle ve barajla da sınırlı kalmıyor.

AD HÜKÜMDARI

Keçiören İlçesi'nde yapımı halen süren ?Esertepe Merkez Melih Gökçek Cami', yine Keçiören'deki ?Melih Gökçek Parkı' ve Karşıyaka Mezarlığı çevresindeki ?Melih Gökçek Bulvarı' Gökçek'in Ankara'daki ?ad hükümdarlığının' kanıtları. Hürriyet'in gündeme taşıdığı Başkent'in sosyete sitesi olarak bilinen Angora Evleri'nde de ?dini motifli' sokak-cadde ad değişikliği kararı, tabelalara yansıdı.

DİNİ İSİMLER

Sitede, eski Sakız Hanım Sokak, Zemzem Sokak; Günışığı Sokak, Medrese Sokak; Gündönümü Sokak, Müderris Sokak; Camadan Sokak, Kümbet Sokak ve Masumlar Sokak, Mevlana Sokak olmuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Seyfi Saltoğlu'nun adı da bir bulvara verilmişti.

Barajı ve mahallesi bile var

Sincan Belediyesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ismini bir mahalleye verirken, Kavşakkaya Barajı'nın adı da Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile ?Melih Gökçek Barajı' yapıldı. Ancak mahalle ve baraja yeni tabelalar henüz asılmadı. Gökçek dün CNN Türk'e, ?Arkadaşlar buraya ismimi vermişler ama ben kabul etmediğimi söyledim' dedi.

Parkın dışında isteğim olmadı

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hürriyet Gazetesi'nin gündeme getirdiği Kaşvakkaya Barajı'nın ismi değiştirilerek, ?Melih Gökçek Barajı' yapılması konusunda geri adım attı. CNN Türk'teki Ankara Kulisi programına katılan Gökçek, ?Baraj bizim belediyenin yaptığı bir baraj. Bundan dolayı arkadaşlar buraya ismini verelim demişler, bunu kabul etmedim' dedi. Gökçek Ankara'da bulvar, mahalle, cami, park ve barajlara isminin verilmesi ilgili olarak şunları söyledi:

ESNAF KOYMUŞ

Benim ismimle ilgili olarak bahsedilen bulvara İvedik Organize Sanayi'ndeki esnaf kendisi koymuş. Bizim meclisimizden geçmedi. Sincan'daki mahalleye gelince, Sincan belediyesinin yapmış olduğu bir iş. İsmimimle ilgili şahit olduğum tek ciddi hadise; ben beş sene Keçiören belediye başkanlığı yaptım. Keçiören'de belediye başkanlığımdan beri hayal ettiğim 50 bin metrekarelik bir park vardı. Bana jest olsun diye arkadaşlar ?senin adını koyacağız' dediler. ?Laf ederler' dedim. Belediye meclisinde ısrar ettiler ve çıktı.

ARKADAŞ TAKDİRİ

Onun haricinde diğerlerinin benimle bir ilgisi yok. Camiden haberim yok. Vatandaş verebilir. Saltoğlu isminin o kadar gündeme gelmesinin nedeni; orada bir Fırat Caddesi vardı. O caddenin genişletilmesi seneler öncesi söz konusu oldu. Meclisin içinde bir arkadaşımız Saltoğlu'na jest olsun diye ?o bulvarın adını da Saloğlu Bulvarı yapalım' diye teklifte bulundu. Mecliste kabul etti. Ben yaşayan insanların isminin verilmemesine katılmıyorum. Bu arkadaşların taktiri.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber