Meram'da eğiticilere sertifika

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Konya İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Aile Eğitim Programı "Eğitici Eğitim Semineri"ni tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2013 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meram'da eğiticilere sertifika

Meram Belediyesi Meclis Salonu'ndaki törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Konya İl Müdürü Mehmet Emin Botsalı, eğitim programının bir ilk olduğunu söyledi. Botsalı, "Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün organizesinde yapılan bu program sizlerin sayesinde bir ilk oldu. Bu projede bizlere büyük destek sağlayan Meram Belediyemize teşekkür ediyorum. Sizler, toplumun temelini oluşturan ailenin eğiticilerisiniz. Aile içi sorunlarda başvurulacak bir kişi aranılıyor. Bunun için Bakanlığımız tarafından başlatılan aile eğitim programları genişletilerek sürdürülüyor." dedi.

Aileye yönelik olarak gerçekleştirdikleri 'Ana Baba Okulları' projesinin bir marka haline geldiğini vurgulayan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu bu çalışmada Konya'yı pilot il olarak seçmeleri ve Konya'da da belediyemizi tercih etmeleri bizler için çok sevindirici. Bu programda sertifikalarını alan arkadaşlarımız; eşler arasındaki ilişkiler, anne ve babaların çocuklarıyla olan ilişkilerinde yaşanan sorunlara çözüm üretmek için eğitim seminerleri verecekler. Belediye olarak kısa bir süre önce açtığımız Psikolojik Destek ve Aile Danışma Merkezimiz ile sosyal belediyecilik alanında örnek bir çalışmaya daha imza atmış olduk. Bu yeni çalışmayla 'Psikolojik Destek ve Aile Danışma Merkezi'nde aile dokusunu güçlendirmek ve ailedeki çözülmeleri problem çıkmadan önlemeye çalışmak için aile üyelerine yönelik olarak bireysel danışmanlık ve çift terapileri devam ediyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seminerlerde eğitim veren eğiticilere teşekkür belgesi verildi. Eğitim seminerlerinde ilk 3'e giren kursiyerlere plaket verilirken tüm kursiyerler sertifikalarını aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber