Raftaki duruşuna değil, cebinde kalan kuruşuna bak

Adana'da lise öğrencisi Yağmur Tümen, katıldığı 'Bilinçli Tüketici Slogan Yarışması'nda 'Raftaki duruşuna değil, cebinde kalan kuruşuna bak' sloganı ile birinci oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2013 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Raftaki duruşuna değil, cebinde kalan kuruşuna bak

Adana'da lise öğrencisi Yağmur Tümen, katıldığı 'Bilinçli Tüketici Slogan Yarışması'nda 'Raftaki duruşuna değil, cebinde kalan kuruşuna bak' sloganı ile birinci oldu. Genç kız, sloganı bulurken kendi ailesinin yaşantısından yola çıktığını söyledi.

Her yıl 15-21 Mart arasında kutlanan Tüketici Haftası etkinlikleri çevresinde Ticaret Adana İl Müdürlüğünce 'Bilinçli Tüketici' konulu yarışma düzenlendi. Öğrencilerin, 'slogan' ve 'resim' dalında katıldıkları yarışmanın ödül töreni, Adana Valiliği'ndeki toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Ticaret İl Müdürlüğünce, bilinçli tüketici ve yerli malının kullanımı ile ilgili hazırladığı kamu spotunun gösterimiyle başlayan törende, ilk olarak 'Bilinçli Tüketici Slogan Yarışması'nı kazanan öğrenciler açıklandı. İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Yağmur Tümen'in 'raftaki duruşuna değil, cebinde kalan kuruşuna bak' sloganı ile 1. olduğu yarışmada, Adana Kız Lisesi'nden Ayşenur Avcı 'Gelecek tükenmeden bilinçli tüket' sloganı ile 2., Sungur Bey Anadolu Lisesi'nden Kemal Taşgele de 'Tüket bilinçlice yaşa keyiflice' sloganıyla 3. oldu. Aynı etkinlik kapsamında yapılan resim yarışmasında ise Nihat Oral Ortaokulu'ndan Alihan Yücel 1., Yavuzlar Ortaokulu'ndan Beyzanur Yenice 2, Zeynep Betül Uçan da 3. oldu.

Slogan yarışmasında birinci olan Yağmur Tümen, sloganı bulurken ailesinin yaşantısından yola çıktığını kaydetti.

Öğrencilere dereceye girmelerinden dolayı başarılar dileyen ve ödüllerini takdim eden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, yaptığı konuşmada "Hepimiz neticede sıfatımız ne olursa olsun birer tüketiciyiz. Kendimiz bir şeyler üretsek dahi pek çok ihtiyaçlarımızı dışardan temin etmek dolayısıyla tüketici sıfatını kullanmak zorundayız. Bu nedenle ödediğimiz paraların gerçek karşılığını bulabilmesi,

elimizdeki sınırlı imkanlarla en yüksek tatminin sağlanabilmesi, çok sayıdaki ihtiyaçların arasından en isabetli seçimlerin yapılabilmesi ve elimizdeki sınırlı kaynakların en verimli harcamalara yönlendirilebilmesi ancak bilinçli tüketici kavramı ile mümkün oluyor" dedi.

Ticaret İl Müdür Vekili Adnan Ekiz de 4077 Sayılı Kanun çerçevesinde; garanti belgesi, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu, fiyat etiketi ile ilgili 426 firmanın denetlendiğini, denetlenen 1725 üründen, aykırı 85 ürün tespit edildiğini ve bu nedenle 22 bin 950 lira idari para cezası kesildiğini bildirdi. Ekiz, ürünlerin teknik düzenlemeye uygunluğunu kapsayan 4703 Sayılı Kanun çerçevesinde de 43 firma ve 80 adet ürünün denetlendiğini, 6 adet aykırı ürün tespit edildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber