Okulda 'neden güldün' dayağı soruşturması/ Video

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 2'si kız 3 lise öğrencisinin derste güldükleri için sınıftan atılıp, okul müdürü ve iki müdür yardımcısı tarafından dövüldüğü ileri sürüldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Mart 2013 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 2'si kız 3 lise öğrencisinin derste güldükleri için sınıftan atılıp, okul müdürü ve iki müdür yardımcısı tarafından dövüldüğü ileri sürüldü. Hastaneden rapor alan öğrenciler ile okul yönetiminin karşılıklı şikayetleri üzerine, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Bodrum'un Mumcular Beldesi'ndeki Sitare Özkan Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı ve İş Bilgisi öğretmeni M.Ö.K., iddiaya göre, 9/A sınıfına verdiği ders sırasında öğrencilerden O.A.'yı (15) bir arkadaşının yaptığı şakaya gülerken yakalayıp, dövdü. Öğrencilerden G.S. (15) ve A.G. (15) de "Sadece O.A. değil. Hepimiz güldük" dedi. Bunun üzerine daha da sinirlenen M.Ö.K., iddiaya göre bu iki öğrenciyi de dövdü. M.Ö.K., daha sonra üç öğrenciyi sınıftan atıp, okul yönetimine gönderdi. Burada da okul müdürü C.U. ve okulun diğer müdür yardımcısı D.K. tarafından dövüldüklerini ileri süren üç öğrencinin durumu bildirdikleri velileri Yusuf A. ve Saliye G., jandarmalarla birlikte okula geldi. Okul yönetimi ile veliler arasında sert tartışmalar yaşandı.

Okul yöneticilerinin kendilerine hareket edip, tartakladığını ileri süren veliler, üç öğrenciyle birlikte Mumcular Jandarma Karakolu'na gidip, Okul Müdürü C.U. ve iki yardımcısından şikayetçi oldu. Bodrum Devlet Hastanesi'nden darp raporu da alan 3 öğrenci, geceyi karakolda geçirdi. 3 öğrenci daha sonra savcılık, Valilik ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de suç duyurusunda bulundu.

Jandarma, savcılğın talimatı üzerine okulun bazı yerlerindeki güvenlik kamerası görüntülerine incelenmek üzere el koydu. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, Valilik tarafından olayı araştırmak üzere okula iki müfettiş gönderildi.

Velilerden Yusuf A., "Biz şiddetin ortaçağda kaldığını sanıyorduk. Ancak yanılmışız. Bu öğrencilerin bir suçu varsa idari bir ceza verilebilirdi. Bir eğitim yuvasında olmaması gereken şeyler yaşandı. Bu işin peşini asla bırakmayacağım" dedi.

'ÖĞRETMENLERE YÖNELİK KOMPLO VAR' İDDİASI

DHA muhabirinin telefonla konuştuğu Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, okulun müdür ve iki yardımcısının komployla karşı karşıya olduğunu ileri sürdü. İki öğrenci velisinin de öğretmenlere saldırdığını iddia eden Özcan, "Öğrencilerimizin, öğretmenler tarafından mağdur edilmesini asla kabul edemeyiz. Ben de dün (perşembe) saat 23.00'e kadar okuldaydım. İki tarafında karşılıklı şikayetleri üzerine adli ve idari soruşturma açıldı. Ama yaptığım araştırmadan anladığım kadarı ile öğretmenlerin çocuklara yönelik kesinlikle bir fiziki müdahalesi söz konusu değil. 'Yavuz hırsız evsahibini bastırır' misali, suçlular olayı bastırmaya çalışıyor. Ama yine de soruşturma sonuçlanmadan kimseyi suçlayamayız" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber