'İzmit'teki asansörler büyük tehlike oluşturuyor'

İzmit Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez uygulamaya geçirdiği asansör muayenesi zorunluluğunda korkunç bir gerçek ortaya çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2013 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İzmit'teki asansörler büyük tehlike oluşturuyor'

İzmit Belediyesi'nin Türkiye'de ilk kez uygulamaya geçirdiği asansör muayenesi zorunluluğunda korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre İzmit'te 8 ay içinde kontrolden geçen 820 asansörden sadece 59 tanesi standartlara uygun çıkarken, 761 adet asansörün kullanılmasının ise büyük tehlike oluşturduğu belirlendi.

İzmit Belediyesi geçen ağustos ayından itibaren kentteki bütün asansörlerin yıllık bakımlarını zorunlu hale getirdi. Asansörlerin bakımını yapacak firmanın da bakanlığın belirlediği standartlara uygunluk belgesine sahip olması da gerekiyordu. Bu karar üzerine İzmit Belediyesi, asansörlerin yıllık bakımı için Liftinstituut Muayene Kuruluşu ile protokol imzaladı. 2012 yılı Ağustos ayından itibaren kentteki bütün apartmanlar tek tek dolaşılarak asansörlerin kontrollerine başlandı. İlk etapta 820 adet asansörün kontrolü yapıldı.

İzmit Belediyesi yetkilileri, ilk etapta kontrol edilen 820 asansörden sadece 6'sının standartlara uygun olduğu için onaylandığını, 814 asansörün ise standartlara uygun olmadığının belirlendiğini söyledi. Standart dışı olan 814 asansör için kişi ve kurumlara asansörlerin bakım ve onarımını yaptırmaları konusunda süre verildi. Kullanılması tehlikeli olduğu anlamına gelen kırmızı etiketli 814 asansör bir süre sonra ikinci kez konunun uzmanlarınca kontrolden geçirildi. Bu kontrolde de 53 asansöre onay verilirken, 761 asansör ise sınıfı geçemedi. Onaylanmayan asansörlerin eksikliklerinin en kısa zamanda giderilmesinin zorunlu olduğu, bu konuda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri istendi.

Yetkililer, İzmit'te bin 500'e yakın asansör olduğunu, bunların tamamının yıllık kontrollerinin 10 Ağustos'a kadar tamamlanacağını söyledi. İzmit'teki asansörler, tıpkı otomobil, otobüs gibi araçlardaki gibi ruhsatlı olacak ve her yıl muayeneleri zorunlu olacak. Muayeneden geçemeyen asansörlerin kullanımı ise yasaklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber