Munzur Çayı'nda kaybolan genç

Ankara'dan gelen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı bünyesindeki 19 kişilik tim, 6 gün önce Munzur Çayı'nda kaybolan genci arıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2013 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Munzur Çayı'nda kaybolan genç

Ankara'dan gelen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı bünyesindeki 19 kişilik tim, 6 gün önce Munzur Çayı'nda kaybolan genci arıyor.

Tunceli'de geçtiğimiz Pazar günü, akşam saatlerinde Mavi Köprü civarında dengesini kaybederek Munzur Çayı'na düşen Ozan Metin'i (32) arama çalışmaları sürüyor. 6 günden bu yana Tunceli ve Elazığ il afet ve acil durum müdürlüğü ekipleri, Elazığ ve Şanlıurfa emniyet müdürlükleri sualtı grup amirliklerinden 6'şar kişiden oluşan kurbağa adam, Tunceli Dağcılık ve Kamp Sporları Kulübü, Munzur Adrenalin Kulübü ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yürütülen çalışmaya, Ankara'dan gelen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı bünyesindeki 19 kişilik tim de dahil oldu. Kaybolan gencin ailesinin acılı bekleyişi sürerken, yetkililer ise, gencin bir an önce bulunması için jandarmayı da harekete geçirdi. Önceki gün Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Skorsky tipi bir helikopter Munzur Çayı üzerinde arama çalışması yaparken, bugün arama çalışmalarına katılan 19 kişilik jandarma su altı timi de, Ozan Metin'in çaya düştüğünde yanında olan arkadaşlarına tatbikat yaptırdıktan sonra, Metin'in çaya düştüğü alandan itibaren bot ve dalgıçlarla arama çalışmasına başladı. Her biri en az 5 yıl deneyimli olan timler, Munzur Çayı'nı yüzer metrelik alanlara bölerek, el yordamıyla su altında arama çalışması yürütüyor. Suyun bulanık ve debisinin yüksek oluşu ise, arama çalışmalarını güçleştiriyor.

Çalışmaları yakından takip eden Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, eriyen kar sularıyla taşınan alüvyonun çalışmaları güçleştirdiğini belirterek, "Umarım ekipler en kısa zamanda kaybolan genci bularak, ailenin acısını bir nebze de olsa dindirmiş olurlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber