Sınav heyecanı hastanelik etti

Şanlıurfa'da, üniversiteye gidebilmek için ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren öğrencilerden çok dışarıda onları bekleyen aileleri heyecanlı oldukları görüldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mart 2013 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sınav heyecanı hastanelik etti

Aileler, sınav boyunca çocuklarının başarılı olması için tespih Kuran-ı Kerim okudu. Sınava giren Zeliha Toprak, salonda heyecandan fenalaşınca ambulansla hastaneye götürüldü.

Şanlıurfa'da, YGS'ye girmek isteyenler yapılan üst aramaları ve kimlik kontrollerinin ardından salonlara alındı. Sınavın başlamasıyla birlikte öğrenciler sınıflarda ter dökerken, aileler ise çocuklarını dışarıda bekledi. Sınavların yapıldığı okulların bahçesinde bekleyen çoğunluğu kadın öğrenci velilerinin tespih çekip, Kuran-ı Kerim okuyarak dua ettikleri görüldü. Sınav süresince öğrencilerin rahatsız olmaması için polis ekipleri de okulların çevresinde denetim yapıp, gürültü kirliliğini engelledi.

160 dakika süren sınava Şanlıurfa Lisesi'nde giren 20 yaşındaki Zeliha Toprak, 110'uncu dakikada heyecanlanarak fenalaştı. Genç kızın fenalaşması üzerine salon görevlileri, 112 acil servis ekiplerine haber verdi. Okula gelen sağlık ekipleri, heyecan nedeniyle baygınlık geçiren genç kıza salona müdahale ettikten sonra ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber