Güzeloğlu, olimpiyat inşaatında inceleme yaptı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu 2013 Akdeniz Olimpiyatları kapsamında Erdemli'de yapımı devam eden Trap-Skeet Atıcılık Poligonu İnşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2013 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güzeloğlu, olimpiyat inşaatında inceleme yaptı

Erdemli'de devam eden inşaatın oyunlara yetişeceğinin bilgisini veren Güzleloğlu hem tesislerin hemde altyapı ve yol hizmetlerinin zamanında biteceğini söyledi.

Çalışmaların büyük bir heyecanla sürdüğünü ifade eden Güzeloğlu, "Yüklenici firmamız, Erdemli Belediyemiz ve İl Özel

İdare'nin şuanda devam eden çalışmalarda çok yoğun bir çabası ve büyük bir heyecanı var. Öngörüldüğü gibi inşallah Akdeniz Oyunlarına hem tesisimizi, hem de çevresiyle birlikte altyapı ve yol çalışmalarını tamamlayacağız. Az bir süre kaldı Akdeniz Oyunları'na. Kısa sürede bir Türk mucizesini gerçekleştiriyoruz. 2 yıldan az bir sürede

Mersin'de 600 Milyon Türk Lirası tutarında bir yatırımı inşaat, altyapı ve her yanıyla tamamlayıp, oyunlara yetiştiriyoruz. Şuanda burada gördüğüm tabloda hiç bir aksaklık ve gecikmenin olmadığı, planladığımız şekilde çalışmaların son derece iyi bir şekilde ilerlediği görülüyor. İnşallah 20 haziranda başlayacak olan bu oyunlarda Erdemli'deki bu poligon sadece Türkiye değil dünyanın sayılı atıcılık poligonlarından birisi olacak. Bunun bilincinde olarak bütün çabamız, eksiksiz ve aksaksız tesisimizi ve altyapıyı yetiştirmek. Buna da bir engel görünmüyor. Çalışmaların bu gün bu heyecanla sürmesinden mutluluk duydum. İlgili firmamıza, Belediyemiz çalışanlarına ve İl Özel İdare'mize ortaya koydukları bu çabadan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tesis için yapılan yol hakkında Güzeloğlu ve beraberindekilere bilgiler aktaran Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Gubaroğlu'da, "Şu anda yol için 22 makinemiz çalışıyor. 4 tanesi özel idareden, gerisi de belediyemizin araçları ve kiralık araçlar. 9 tane ekskavatör var. 2 lastikli yükleyici var. 15 nisanda İnşallah asfaltlama çalışması yapacak hale getireceğiz. Tesis için paket arıtma tesisi düşünüyoruz. İhalesini yaptık. Müteahhit firmayla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Yer tesliminden sonra da arıtma tesisini yapmaya başlayacağız. 1 ay içerisinde de içme suyunu buraya ulaştırmış olacağız. Nisan sonuna kadar buradaki belediye çalışmalarını tamamlamış olacağız" şeklinde konuştu.

tesisteki çalışmaların yüzde 80 oranında tamamlandığını belirten şantiye şefi Kahraman Ocak ise, "Hafriyat ve patlatma işlemlerimiz tamamen bitmiş durumda. Dolgu işlemi yapıyoruz. 650 bin metreküp hafriyat çalışması yapıldı. Sahada yapılan patlatmalardan oluşan hafriyatları sahaya sermeye başladık. Suni çimlerimiz hazır. Bizden haber bekleniyor. Nisan ayının 5'inden sonra çimlerimizi sermeye başlayacağız. Bütün imalatlar planladığımız gibi gidiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber