Rektör Aşkın bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak

Haber Giriş : 14 Aralık 2005 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, ?suç örgütü kurmak?, ?ihaleye fesat karıştırmak?, ?evrakta sahtecilik?, ?fişleme yapmak? ve ?görevi kötüye kullanmak? suçlarından bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak. Yargılamayı yapacak olan Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Aşkın'ın bulunduğu Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimliği'ne bir yazı yazarak, Aşkın'ın duruşmaya girip giremeyeceğini sordu. Başhekimlik, cevabında Rektör Aşkın'ın duruşmaya kelepçesiz olarak doktor kontrolünde katılabileceğini bildirdi. Aşkın, Başhekimlik'ten verilen rapor doğrultusunda bugün sabah 9.00'da başlayacak duruşmaya kelepçesiz getirilecek.

TEKERLEKLİ SANDALYEDE

Duruşmaya, Kardiyoloji Doçenti Niyazi Güler'in eşliğinde, ambulansla götürülecek olan Rektör Aşkın'ın halen göğsünde takılı bulunan elektrotlar da vücudunda kalacak. Aşkın, duruşma süresince sanık sandalyesinde değil, tekerlekli sandalyede oturacak.

Aşkın'ın duruşma öncesi stresli olduğu öğrenildi. Aşkın'ın not kağıtlarına hazırladığı savunması, daha sonra hastane yetkilileri tarafından temize çekildi. Savunma, düzenli notlar halinde duruşmaya giderken Aşkın'a teslim edilecek.

15 GÜN DAHA HASTANEDE

Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Hüseyin Avni Şahin, halen Kardiyoloji Servisi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören Aşkın'ın tahliye olsa bile, en az 15 gün daha hastanede kalacağını söyledi. Rektör Aşkın'a yapılan tetkiklerin sürdüğünü belirten Doç. Niyazi Güler, Aşkın'ın kalbinde ?aort anevrizması' denilen, büyük damarın genişlediğine dair bir şüphe içinde olduklarını ifade etti.

BİR TEK EŞİ GÖREBİLDİ

Duruşma öncesi, Aşkın'ı yalnızca eşi Oya Aşkın ziyaret edebildi. Duruşmayı izlemek üzere Van'a gelen YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Hüseyin Çevikbaş, YÖK'ün avukatı Haydar Han'dan oluşan YÖK heyeti, Başhekim Şahin'i ziyaret ederek Aşkın'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Savcılıktan izin çıkmadığı için Aşkın'ı göremediler. Duruşma için CHP'li milletvekilleri Kemal Anadol, Gürol Ergin, Hasan Fehmi Güneş ve Mehmet Kartal da dün Van'a gitti.

ÜNİVERSİTE ÖNLEM ALDI

Öte yandan, bugün yapılacak duruşma öncesi herhangi bir arbede ve taşkınlık yaşanmaması için üniversite önlem aldı. Özellikle duruşmayı izlemek üzere adliyeye gitmek isteyenlere, üniversitede kalmaları uyarısı yapıldı.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber