Vali Doğan 'Konya İçin Şimdi' projesini tanıttı

KTO Karatay Üniversitesi'nde "Konya İçin Şimdi" projesinin tanıtımını yapan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, "Türkiye için bizim üniversitelerde okuyan her gencimizin mutlaka kendisini ulus üstü örgütlenmelerde çalışacak bir kişi olarak yetiştirmesi lazım" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2013 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Doğan 'Konya İçin Şimdi' projesini tanıttı

Konya Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı projesi olan ve KTO Karatay Üniversite tarafından da desteklenen "Konya İçin Şimdi" projesinin tanıtımı Konya Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından yapıldı.

Proje hakkında bilgi veren Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, "Türkiye'de eğitim hayatına devam etmekte olan bir üniversite öğrencisi için hedeflerde farklılaşmaya başlamış olması lazım. Artık ben sadece Türkiye'deki bir kamu kurumunda müdür olacağım, şu ilçede kaymakam olacağım, bu üniversitede öğretim üyesi olacağım gibi yaklaşımları terk etme zamanına geldik. Artık etkin bir Türkiye için bizim üniversitelerde okuyan her gencimizin mutlaka kendisini ulus üstü örgütlenmelerde çalışacak bir kişi olarak yetiştirmesi lazım. Bizim devletimizin kamu kuruşlarımızın açtığı sınavlarda başarılı olmak, oralarda yüksek performans göstermek artık sizin tatmin etmemeli. Sizler IMF'nin yöneticisi olmalısınız. Sizler Avrupa konseyinin bürokrasisinde temel taşları işgal etmelisiniz" dedi.

"GÖNÜLLÜLÜK KAVRAMINI İYİ ANLAMAK GEREK"

Konya İçin Şimdi projesinden çok daha önce herkesin mutlaka genç yaşlardan itibaren gönüllülük kavramını iyi anlaması gerektiğini ifade eden Vali Doğan, "Bu konuda kurulmuş organizasyonlarla yüksek bir iletişime geçmeniz lazım. Niye böyle bir şey söylüyoruz? Bunu tam da sizin gelecek hayatınızın inşası bakımından değerli olması bakımından söylüyoruz. Yani size faydası dokunacağı için söylüyoruz ve topluma da fayda sağlayacak. Ama birinci madde size faydası dokunacak. Gönüllülük dediğimiz işin çağdaş versiyonlarına örnektir bu. Gönüllülüğe bir ortam hazırlamaktır. Ama buradaki gönüllülük aslında insanların var olan kabiliyetlerini, projelerini doğrudan piyasaya dönüştürmelerini sağlayacak bir altlık hazırlamaktadır. Dünya'da bu iş nasıl yürüyor. Binlerce organizasyonlar var. Yeni fikirleri desteklemek açısından gönüllü bağış sistemi üzerine çalışmış olan ve birkaç milyar dolarlık bir pasta, yıllık yürüyen bazı organizasyonlar var. Yılda 80-100 milyon dolarlık kapasite oluşturuyorlar ve binlerce insana kaynak temin ediyorlar bu yolla. Bütün bu yüzlerce, binlerce web tabanlı çalışmanın ortak bir algısı var. İyi ve doğru fikre kaynak oluşturmak. Bizim internet sitemizde bunun karşılığı destek kumbarası olarak yer alıyor. Destek kumbarası modülü ticari değeri olan ilginç bir fikri, piyasadaki insanların desteklemesi için oluşturulan bir modül anlamına geliyor. Sisteme üye olan arkadaşlarımız eğer ellerinde piyasaya çıkardıkları takdirde gerçek bir değer bulacaklarına inandıkları bir fikir varsa, o fikirleri biraz geliştirebiliyorlarsa onu işte bu destek kumbarası modülüyle bizzat kendi işletmeciliğini yapmak üzere bize gönderebilirler. Gönderdiği zaman sistem nasıl çalışacak sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarının Mütevelli heyetleri var. Bu heyet arkadaşlarımızın web üzerinden gönderdiği çağrıyı veya iletiyi alacaklar ve bu çağrının gerçekten bir inovasyon değeri olan gerçek bir piyasa değeri olan bir fikir olup olmadığını inceleyecekler. Mütevelli heyet buna ikna olursa üniversitede hocalarımızın incelemelerine sunacak. Hocalarımız da bu Konya için ülke için dünya için önemli bir projedir der ise biz bunu ana sayfamızda tanıtmaya başlayacağız. ve iş adamlarımıza derneklerimize sivil toplum kuruluşlarımıza bu projeyi desteklemek üzere çağrıya çıkacağız" diye konuştu.

"ÜLKENİN BEKLENTİSİ GİRİŞİMCİLİKTE GÖNÜLLÜ OLMAK"

Vali Doğan'ın ardından söz alan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, "Bu projesi destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Ülkemizin sizden beklediği beklentiler gördüğünüz gibi girişimcilikte gönüllü olmanız. Çünkü gerçekten ülkemizin ve dünyanın girişimcilere ihtiyacı var. İnsanın cebinde 1 lira varken bunu çok rahat paylaşabilir. Önemli olan girişimci olup para kazandıktan sonra da cebinizdeki 1 milyonları, 1 milyarları paylaşırken gönüllü olabilmenizdir. Bu bakımdan da gönüllülük projelerinde ve gönüllü olarak katılım göstereceğiniz her türlü organizasyonlara dünyanın ve ülkemizin ihtiyacı var. Böylece bizim aslında var olan değerlerimizi yeniden daha güçlü bir şekilde ortaya çıkarma şansımızda artacaktır. Onun için huzurlarınızda sayın Valimize böyle bir projenin başlangıcı nedeniyle teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. .

Sunumun ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Vali Doğan'a, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak tarafından çini tabak hediye edildi.

Bir sorumluluk projesi olan "Konya İçin Şimdi", üniversitelere, akademik kariyer peşindeki gençlere, iş alemine ve bir bütün olarak Konya'ya hizmet etmeyi hedefliyor. Proje, yeni fikirlerle, etkili projelerle ve gelecek arayışlarıyla ilgileniyor.

www.konyaicinsimdi.gov.tr adresinden ulaşılabilen web sitesinde, Proje Pazarı, Şirketim Ar-Ge, Destek Kumbarası, Kurumsal Proje Önerisi, Yabancı Dil Eğitim ve Genel Yardım alt başlıkları bulunuyor. Projeye dahil olmak isteyenlerin internet sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor.

Tanıtım toplantısına KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, üniversite akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber