3 bin öğrenci Çanakkale Şehitliği'ne gidiyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ankara Ticaret Odasının (ATO) öncülüğünde düzenlenen Çanakkale Şehitliği'ne 3 bin öğrencinin ilk etap uğurlama törenine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2013 17:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Başbakan RecepTayyip Erdoğan'ın Çanakkale'ye çok önem verdiğini ve bu toplantıya katılmayıçok istediğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Arınç, gelişen bir olaynedeniyle programa kendisinin katıldığını ifade etti ve Başbakan Erdoğan'ınselamlarını iletti.

BaşbakanYardımcısı Arınç, ''Çanakkale zaferdir. 'Çanakkale geçilmez' sözünü siz debiraz önce güçlü bir şekilde haykırdınız. Ayağının birisini boğazın birtarafına, birisini diğer tarafına koyup 7 düvele karşı 'Çanakkale geçilmez'diye haykıran şanlı bir ecdadın torunlarısınız. Sizler çok mübarek, çok kutsalbir neslin çocuklarısınız'' dedi.

''Birliğimizin vebütünlüğümüzün en büyük örneğini gördük''

Öğrencilerdenziyaret edecekleri şehitliklerde yazan isimlere ve memleketlerine dikkatetmelerini isteyen Başbakan Yardımcısı Arınç, şöyle devam etti:

''Mesela oradaDiyarbakır Lice'den şehit olmuş Mehmet'i, Bursa'dan Ahmet'i, Trabzon'dan,Çaykara'dan, Rize'den Hüseyin'i göreceksiniz. Muğla'dan bir başka ismigöreceksiniz. Lazkiye'den gelmiş, Kudüs'ten gelmiş askerlerimizi göreceksiniz.Yemen'den, Galiçya'dan, Balkanlar'dan gelenleri göreceksiniz. Osmanlıcoğrafyasının her tarafından koşarak bu harpte şehit olmak için gelen, aynıideal uğruna birbirinin kucağında şehit olmuş gençleri göreceksiniz.

Diyarbakırlı,Liceli, Hanili, Kulplu Hasanlar, Hüseyinler, Manisalı Ahmetlerin, Mehmetlerinkucağında şehit oldu. Hiç birbirlerinin ırkına, kökenine bakmadılar. Bayraklarıbirdi, devletleri birdi, inançları birdi, çok şükür vatanseverlikleri birdi.Bugün Türkiye, yine aynı ideal etrafında aynı birlik ve bütünlük içerisindeÇanakkale'de sahip olduğu bu güce Allah'ın izniyle yine mutlaka ve en kısazamanda sahip olacaktır. Sizin Çanakkale'de göreceğiniz güzelliklerden biri debu olmalı.''

''Çanakkale'yekoştular''

Bu memlekette binyıldır aynı bayrak altında aynı idealler için yaşayan insanların fitneden,ırkçılıktan, fesattan uzak kalarak Çanakkale'ye koştuklarını vurgulayan BaşbakanYardımcısı Arınç, ''Ellerinizdeki bayraklar her zaman özgür şekilde dalgalandı.Bundan sonra da özgür şekilde dalgalanacak. Türkiye Cumhuriyeti ilelebetpayidar olacak'' dedi.

Savaşın muzafferkomutanlarından Büyük Atatürk'ün Çanakkale Savaşı'ndaki başarılarda ne büyükpayı olduğunun bilinmesi gerektiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, buülkenin insanlarının tarihe silinmeyecek bir destan yazdığını söyledi.

''Son 10 yılda,Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısı kadar derslik yapıldı''

Milli EğitimBakanı Nabi Avcı da konuşmasına başlarken, ''Böyle çiçek bahçesi gibiçocukların arasında'', klasik bir konuşma yapmanın içinden gelmediğini, çokkısa ve içinden geldiği gibi konuşmak istediğini söyledi.

Bunun üzerinesalondakiler Bakan Avcı'yı alkışladı. Bakan Avcı, da esprili bir dille ''Bualkışlar çok kısa konuşacağım dediğim için mi'' diye sordu.

Bakan Avcı, son10 yıldır, aşağı yukarı Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısı kadarderslik yapıldığını ifade ederek, ''Bunların içinde bir tanesi var ki hepsi birkenara o bir kenara. O da Çanakkale'deki şehitliklerimiz, açık havadersliğimiz. Oraya gittiğiniz zaman siz de bugüne kadar gördüğünüz, aldığınız,izlediğiniz bütün derslerden daha farklı ve bundan sonra normal dersliklerdealdığınız, alacağınız derslerden farklı bir derse şahit olacaksınız. Onun içinbu gezinizi çok ama çok önemsiyorum'' dedi.

Öğrencilerinöğretmenlerinden tarihle geçmişle bugünle ve gelecekle ilgili çok anlamlısözler duyacaklarını ifade eden Bakan Avcı, öğrencilerin bu dersin kıymetinibileceklerini ve unutmayacaklarını belirtti.

''Sizin buseyahatiniz çok anlamlı''

1915 yılınınders yılı sonunda birçok lisede mezuniyet törenlerinin yapılmadığını ve birçoklisenin hiç mezun vermediğini hatırlatan Avcı, ''Siz o kahramanları ziyaretediyorsunuz. Çünkü onlar okullarını bıraktılar ve Çanakkale'ye gittiler.Çanakkale'de o günden bu güne hiçbir milli eğitim bakanının imzalamadığı kadar,güzel, şerefli, mübarek şahadetnamelerini kendileri aldılar. Onun için sizin buseyahatiniz çok anlamlı bir seyahat'' şeklinde konuştu.

ATO BaşkanıSalih Bezci de Çanakkale gezilerinin bu yıl dokuzuncusunu düzenlediklerini,bugüne kadar 15 bin öğrencinin Çanakkale'ye gönderildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber