2B eylemcilerini binbaşı ikna etti

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2B rayiç bedellerini protesto ederek yol kapatma eylemi yapmak isteyen grup, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya'nın 1 saat süren ikna çabasının ardından ikna edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Mart 2013 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2B eylemcilerini binbaşı ikna etti

Alanya- Antalya Karayolu 7'nci kilometresi Elikesik Kavşağı'nda daha önce de birkaç kez yol kapatma eylemi yapan 2B mağduru köylüler, bir kez daha yolu trafiğe kapatmak istedi. Yol kenarında toplanan yaklaşık 100 kişi, D-400 Karayolu'na inerek Antalya giriş yolunu kapatmak isteyince, olay yerinde bulunan Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya grubun önüne geçerek, yolun kapatılmamasını istedi. Gruba yol kapatma eylemine bu kez müsaade etmeyeceğini, hak ararken başkalarının mağdur edildiğini belirten Binbaşı Çetinkaya, "Biz sizlerle burada karşı karşıya gelmek istemiyoruz, bu yapılan eylemin çözümünün yolu trafiğe kapatmak olduğuna inanmıyorum" dedi.

Grup içinden bir kişinin CHP Milletvekili Deniz Baykal'ın bile ziyarete geldiğini, ancak hiçbir televizyon kanalında yayınlanmamasını eleştirmesi üzerine Binbaşı Çetinkaya, "Bu benim sorunum değil, ben güvenliği sağlamak amaçlı buradayım, hakkınızı arayın ama bu yöntemle değil. Ben toplumun faydasını gözetmek zorundayım, kendi hakkınız için başkasının yolunu engellemeyin" dedi.

Eylemciler, Binbaşı Çetinkaya'nın kendilerini ikna etmesinin ardından yolu trafiğe kapatmadan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber