Kütahya'da 'troleybüs hattı' için imzalar tamam

Kütahya Belediyesi ile İstanbul Ulaşım A.Ş.arasında troleybüs projesi hattının kurulumu için protokol imzalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2013 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kütahya'da 'troleybüs hattı' için imzalar tamam

Belediye Başkanı Mustafa İça, imza töreninde yaptığı açıklamada, troleybüs toplu taşıma sisteminde ihale sürecinin sonuna geldiklerini belirterek, "Toplu taşıma ile ilgili uzun zamandır yapılan çalışmaların araştırmaların ve meclis kararlarının sonuna geldik. İhale sürecinin de sonuna gelmiş olmaktayız. Kütahya'da toplu taşımada ülkemizde bir ilki gerçekleştireceğiz. Hafif yaylı sistem diye başladığımız çalışmada elektrikli çevre dostu ve yeni teknolojilerle donatılmış Troleybüste karar kıldık" dedi.

"Troleybüs hattı İstanbul Antalya hızlı tren hattının yapıldığı düşünülerek oluşturulmuştur" diyen Başkan İça, bu hattın havaalanı ile bağlantısını sağlayan güzergahta troleybüs hattının da olacağının da altını çizdi. Mustafa İça, hattın güzergahı ile ilgili şu bilgileri verdi: " Bu hat Alayunt ve organize sanayi bölgesini kapsayan işçi sirkülasyonunu sağlayan toplu taşıma ile şehri dağıtacak bir ana arter olacak. Geniş bir Troleybüs hattı olacak. Birinci etabı. Germiyan Kampüsünden başlayıp merkez kampüste sona erecek ve ikinci etabı da merkez kampüsten başlayıp Yoncalı'da son bulacak. Eskişehir yolunu da kapsayacak geniş bir ağ düşünüyoruz" diye konuştu.

İça, troleybüs uygulamasının son teknoloji ile modernize edilerek Türkiye'de ilk defa Kütahya'da uygulanacağını sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mustafa İça ile İstanbul ulaşım A.Ş. yetkilisi Cafer Samancı arasında protokol imzalandı.

Protokol imza töreninde Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu ve ulaşım Müdürü Hasan Demir de hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber