Sağlık-Sen Genel Başkanı'ndan sağlık çalışanlarına ziyaret

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş bir dizi ziyaret için geldiği Aydın'da, Nazilli Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek sağlık çalışanlarının kendisine hesap sormasını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2013 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık-Sen Genel Başkanı'ndan sağlık çalışanlarına ziyaret

Yaptığı ziyarette Hastane Yöneticisi Dr. Nail Ündağ ile uzun süre sohbet eden Genel Başkan Memiş, hastane içindeki ziyaretlerinden sağlık çalışanlarının sorunlarını da dinledi.

Aydın'da düzenlediği basın açıklamasının ardından Nazilli Devlet Hastanesini ziyaret eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'e, Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, Aydın Şube Sekreteri Muhterem Başkaya, Nazilli Şube Başkanı Bayram Keskin ve Sağlık-Sen üyeleri eşlik etti.

Genel Başkan Memiş ve beraberindeki heyet ilk olarak Hastane Yöneticisi Dr. Nail Ündağ ve Başhekim Mehmet Kurnaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Sağlık çalışanlarının yıpranma haklarına kavuşmaları için çalışma yaptıklarını ifade eden Genel Başkan Metin Memiş; "Sağlık çalışanlarımız 24 saat usulüne göre çok ağır şartlarda çalışmaktadır. Ama bunun karşılığı olarak verilen maaş tabii ki emeklerine karşı ölçülemez ama en azından şartlarının iyi duruma gelmesi için çalışıyoruz. Yıpranma hakları tabii ki Polis ve Askerlerimize helal olsun ama bu ülkede itfaiyeci, gazeteci ve milletvekillerine de yıpranma hakkı verilirken çok ağır şartlarda çalışan sağlık personelinin de bu haklardan yararlanması gerekir. Ayrıca bundan yıllar önce Avrupa denilince sağlık alanında herkes ilk olarak buraları düşünürdü ama artık bu tam tersi durumda. Ama gerekli önlem ve sağlığa aktarılan pay aynı değerde olmazsa 10 yıl sonra bizde Avrupa'nın

durumuna düşerek gerileriz" dedi. Sağlıkta vatandaşlara bazı eğitimlerin verilmesi gerektiğine de değinen Memiş; "Şuanda çok büyük gider ilaç kullanımı konusunda. Sağlık konusunda ve ilaç kullanımı konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi gerekiyor. Türkiye'de sağlığa ulaşım 8.2 olduğu göz önüne alınırsa, birçok vatandaş neredeyse her ay hastaneye gidiyor" şeklinde konuştu.

Genel Başkan Memiş'in Nazilli Devlet Hastanesi'nin veya sağlık çalışanlarının sıkıntılarının olup olmadığı sorusuna ise Hastane Yöneticisi Dr. Nail Ündağ; "Devlet hastanemizde herhangi bir sorun yoktur. Fakat birçok hastanede olduğu gibi hekim eksikliğimiz mevcut.

Şuanda Çocuk Uzmanı, Nöroloji ve Kadın Doğum Uzmanı eksiği var. İnşallah bu konuda bir çalışma olur. Bir de sağlık çalışanlarının en büyük sorunu olan yıpranma hakkı ile performans sisteminde düzenleme olur" dedi. Türk Tabip Birliği tarafından hekim açığı olmadığına dair açıklama yapılmasının yanlış olduğunu belirten Memiş; "Sağlık bakanımız bile 30 bin hekim açığımız var dedi ama bizce bu rakam 120 bin civarında. Çünkü Avrupa standartlarına göre bile baktığımızda 21 bin aile hekimimiz var bunun için bile en azından 20 bin aile hekimi ihtiyacı var. Bu nedenle sistem eleştiriline kadar istihdam eksiği ortadan kaldırılmalıdır" dedi. Genel Başkan Metin Memiş daha sonra ise hastanede Yoğun Bakım Ünitesi ve Diyaliz bölümünde görev yapan sağlık personellerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. 'Hesap sormanız için ayağınıza kadar geldim' diyen Memiş, sağlık çalışanlarına yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek çalışanların sorunları hakkında da bilgiler aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber