Zihinsel engelliler ev ekmeği yapıyor

Bursa Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği ile Gemlik İş-Kur Şube Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü projede, zihinsel engelli çocuklar ekmek ve unlu mamulleri yapmayı öğreniyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zihinsel engelliler ev ekmeği yapıyor

Bursa Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği ile Gemlik İş-Kur Şube Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü projede, zihinsel engelli çocuklar ekmek ve unlu mamulleri yapmayı öğreniyor.

Bursa Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği, Ekolojik Yaşam Derneği (EKODER) ile ekmek üretimi konusunda iş birliği yaptı. Hayırsever bir iş adamı tarafından derneğe tahsis edilen yerde zihinsel engellilere unlu mamuller ve servis elemanlığı konusunda eğitimler veriyor. Kursa aileleri ile birlikte gelen 15 çocuk, 6 ay boyunca eğitim görecek.

Zihinsel engelliler haftada 5 gün evlerinden servis ile alınarak kursa getirilirken, günde 5 saat kurs görüyor. Engelliler ayrıca günde 20 TL maaş alıyor. Bir unlu mamulleri ustasının kurs verdiği engelliler, ekmek yapımından servisine kadar her hususu en ince ayrıntısına kadar öğreniyor. Proje tamamlanınca kursa katılanlara birer belge verilecek.

Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği Genel Başkanı Tamer Sivri, "Zihinsel engelliler 3 eğitici eşliğinde eğitim görüyor. Projemizin başlayalı 3 ay oldu. Bu proje bittikten sonra başka proje gerçekleştireceğiz. Proje sonunda engelli çocuklar sertifika alacak. Bu alacakları sertifikalar onlara iş imkanı sağlayacak" dedi.

Çocuklara gerekli eğitim imkanını sunmak istediklerini ifade eden Bursa Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği Nilüfer Temsilcisi Yaşar Kamalak, "Derneğimizi herkese tanıtmak istiyoruz. Çocukları kendi ayakları üzerinde duran fertler haline getirmek istiyoruz. Onlara yararlı bir kurum olmak istiyoruz" diye konuştu.

Projeye büyük destek verdiklerini belirten EKODER Başkanı Arca Atay, "Projenin sürdürebilirliğini sağlamak için her hususta yardımcı oluyoruz. Katkısız, doğal ve ekşi mayayla ekmek üretiyoruz" açıklamasını yaptı.

Projeye Gemlik'ten katıldığının altını çizen Zihinsel Engelli Öğrenci Salih Döver ise, "Burada çay, tost, ekmek yapmayı öğreniyoruz. Buradaki hayatımızdan çok memnunuz. İş-Kur bize maaşımızı veriyor. Burada yaptığımız ekmekleri satıyoruz. Bu konuda vatandaşların alakasını bekliyoruz. Bizim yaptığımız ekmekleri almalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber