20 hektarlık alan kül oldu

Rize Fındıklı Kaymakamı Enver Yılmaz, ilçenin Kıyıcık köyünde çıkan yangında yaklaşık 20 hektar alanın zarar gördüğünü bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
20 hektarlık alan kül oldu

Fındıklı Kaymakamı Enver Yılmaz, ilçenin Kıyıcık köyü Güzelyalı mevkisinde dün örtü yangını meydana geldiğini anımsatarak, 'Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın ormanlık alana da zarar verdi. Ayrıca ilçenin Tatlısu Mahallesi'nde çıkan örtü yangında birkaç dönüm alan zarar gördü. Bu yangınlarda 20 hektarlık alan zarar gördü' dedi.

Yangının çıkış nedeninin henüz belirlenmediğini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

'Orman İşletme Şefliği personeli ve jandarma ekipleri incelemelerini sürdürüyor. Olayla ilgili yasal süreç başlatılacak. Orman yangınına sebep olanlara yüksek miktarlarda para cezaları verilebiliyor. Bu tip yangınların yaşanmaması için çeşitli bilgilendirme toplantıları yaptık.

Muhtarlardan da vatandaşları bilgilendirmelerini istedik. Bütün bu çalışmalara karşı bu tip yangınların çıkması üzücüdür. Sonuçta doğa zarar görüyor. Yanan bir çam ağacının aynı şekilde büyümesi uzun zaman alabiliyor.'

Yılmaz, yangından vatandaşların ders alması gerektiğini, bu aylarda arazilerinde anız yakan vatandaşların daha duyarlı olmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber