Yargıtay, bankacı sevgilisini öldüren sanığın hapis cezasını onadı

Bursa'da, bankacı sevgilisi Zeynep Silku’yu boğarak öldürdüğü iddiasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırılan sanığın cezası Yargıtay tarafından onandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargıtay, bankacı sevgilisini öldüren sanığın hapis cezasını onadı

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 26 yaşındaki Zeynep Silku'yu boğarak öldürdüğü iddiasıyla 2 sene evvel 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Y.B.O.'nun cezası avukatı tarafından temyize götürüldü. Mahalli mahkemenin verdiği önce müebbet, ardından iyi halden dolaya 25 yıl hapis cezasını inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi cezayı onadı.

Bir bankada çalışan Zeynep Silku, sevgilisi Y.B.O.'nun (29) merkez Osmangazi ilçesi Çırpan Mahallesi'ndeki evinde, 2009 yılı Nisan ayında boğularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Silku'yu öldürdüğü şüphesiyle aranan sevgilisi Y.B.O. ablasıyla cep telefonuyla konuşurken yakalanmıştı. Gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkemeye tutuklanan Y.B.O, polise verdiği ilk ifadesinde, "Zeynep ile evlenmeyi düşünüyorduk. Hatta söz yüzüğümüzü dahi takmıştık. Anlaşmazlık yüzünden ayrılmaya karar verdik. O gün son kez birlikte olmak için yalnız kaldığım evime gittik. Gece burada kaldık. Sabah kalktığında Zeynep'ten o gün işe gitmemesini birlikte olmamızı istedim. Kabul etmedi. Israr edince bağırmaya başladı. Komşuların duymaması için ağzını kapatmak istedim, ama öldü. Korkudan cesedi bırakıp kaçtım. O benim aşkımdı. Kendisini öldürmeyi hiç düşünmedim" diyerek kendini savunmuştu.

Duruşmalarda sürekli susan ve hiç ifade vermeyen Y.B.O, 25 yıl hapis cezası verildiğinde bile sessizliğini korumuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber