Köprüyü tamir edecek usta aranıyor

Saruhanlı ilçesine bağlı Aydınlar köyünde 54 yıllık olduğu belirtilen, Çayderesi üzerindeki tarihi kemerli köprünün bakım ve onarımını yapacak usta aranıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köprüyü tamir edecek usta aranıyor

Aydınlar Köyü Muhtarı Şaban Kazak, 1959 yılında yapılan ve köyden arazilere ulaşım sağlayan tarihi köprünün yıkılma tehlikesi yaşadığını belirtti. Köprüden motosiklet ve otomobil gibi taşıtların geçebildiğini, ancak traktör ve ağır vasıta araçlarının yıkılma tehlikesi nedeniyle geçemediğini ifade eden Kazak, köprüyü sağlamlaştırmak için bakım ve onarım yapmak istediklerini kaydetti.

Bunun için köylülerden para topladıklarını, ancak köprünün orijinal halini bozmadan bakımını yapacak ve bir metre genişletecek yetenekli bir usta bulamadıklarını ifade eden Kazak, şöyle dedi: “54 yıllık tarihi bir köprü, hiçbir kolon ve dayanak kullanılmadan, taşlar arasında itme kuvveti kullanılarak yapılmış. 54 yıldır kullanıyoruz. Son yıllarda sağlamlığını kaybetmeye başladı. Bakım ve onarım yapmak istiyoruz. Ancak köprünün aslını bozmadan, bakımını yapabilecek ve bir metre de genişletebilecek kendine güvenen bir usta bulamıyoruz. Birkaç kişi ile görüştük. Gelip baktılar, bu iş zor deyip vazgeçtiler. Kimisi de işi almamak için çok yüksek fiyat istedi. Şu an köprüyü tamir edecek usta arıyoruz.”

Köyden araziye giden vatandaşların bu köprüden başka kullanabilecekleri yol olmadığını belirten Kazak, söz konusu köprü üzerinden kendilerine komşu olan Şatırlar köyüne de ulaşım sağlandığını, iki köy arasındaki mesafenin bu noktadan 5 kilometre, halihazırda kullanılan karayolu ile 14 kilometre olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber