Sessiz hırsız kameraya yakalandı

Kağıthane’de Aile Sağlık Merkezi’ne dadanan hırsız, bir doktorun odasından çaldığı cep telefonuyla kayıplara karıştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2013 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sessiz hırsız kameraya yakalandı

Olay, Kağıthane'de faaliyet gösteren Aile Sağlık Merkezi'nde geçtiğimiz günlerde meydana geldi. İddiaya göre; sağlık merkezine giren kimliği belirsiz bir şahıs doktor odasına yöneldi. Burada kapıyı çalan ve odada kimsenin olmadığını fark eden şüpheli, daha sonra odaya girerek masa üstünde şarja takılı cep telefonunu çalarak odadan çıktı. Görüntülerde; şüphelinin ses çıkarmamak için ayak parmak uçlarına basarak odadan çıkması dikkat çekiyor.

Çalınan telefonun sahibi Dr. Murat Mete, aile sağlık merkezlerinin hırsızların adeta gözdesi haline geldiğini ifade etti. Cep telefonunun yerinde olmadığını fark ettikten sonra güvenlik kameralarını incelediğini belirten Mete, şüphelinin olayı gerçekleştirdikten sonra çevredeki işyerlerine girerek sağlık merkezinde güvenlik kamerasının bulunup bulunmadığını sorduğunu belirtti.

Olayı anlatan Dr. Murat Mete, “Poliklinik saati bittikten sonra temizlik personeli iç temizliği yapıyordu. Ben danışmadaki bir bilgisayarın sorunu gidermek için danışmaya doğru gittim. İçeride hasta olmadığından kapıyı kilitlemedim. İki üç dakika kadar danışmada kaldım. Bir şahsın içeri girip çıktığını gördüm ancak odaya girdiğini görmedim. Odaya girdiğimde ise şarjdaki cep telefonumun olmadığını gördüm. Güvenlik kamera kayıtlarını incelediğimizde şahsın soğukkanlı bir şekilde odaya girip telefonumu aldığı fark ettim. Olaydan sonra çevredeki güvenlik kameralarına baktık. Hırsızın yandaki eczaneye girdiği görülüyor. Şahsın eczanede aile sağlık merkezini sorduğunu öğrendik” dedi.

Aile sağlık merkezlerine gelen insanların yoğunluğuna dikkat çeken Mete, “Bu durum hırsızılar için aile sağlık merkezilerini cazip hale getiriyor. Telefon çok önemli değil ama burada asıl olan şey tıbbı malzemeler ve veriler. Çünkü bunların eksikliği olduğunda hizmette aksaklıklara yol açıyor. Buda vatandaşa yansıyor. Umarım bundan sonran başka sağlık biriminde bu ve buna benzer olay olmaz” diye konuştu.Yakın zamanda aynı çevrede yine Aile Sağlık Merkezi'ndeki bir bilgisayarın çalındığına dikkat çeken Mete, “Bilgisayarlar çalındığından ötürü o aile sağlı merkezindeki arkadaşlarımız 1 hafta hizmet veremediler. Bilgisayarın çalınması durumunda vatandaşa verilen hizmette sıkıntılar meydana geliyor. Basına yansımayan çok fazla hırsızlık olayı yaşanıyor” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber