Belediyesi kapanacak olan başkan dert yandı

Tekkiraz Belediye Başkanı, Akkuş-Niksar yolunun güzergahının değiştirilmesi ile şok yaşadıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2013 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyesi kapanacak olan başkan dert yandı

Tekkiraz Belediye Başkanı Necdet Yılmaz, belediyenin kapanmasının yanı sıra Akkuş- Niksar yolunun güzergahının değiştirilmesi ile ikinci bir şok yaşadıklarını dile getirdi.

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Akkuş Belediye Başkanı Ergüder Efil, Yeşilkent Belediye Başkanı Kemal Maral, CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör, Ünye İlçe Başkanı Orhan Bodancı ve partinin il ve ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Tekkiraz beldesini ziyaret etti. Ziyarette CHP'lileri kabul eden Tekkiraz Belediye Başkanı Necdet Yılmaz, Tekkiraz'da hem belediyenin kapanması hem de yol güzergahının değiştirilmesinin bölge insanını üzdüğünü söyledi. Ordu'nun büyükşehir olması için kendilerinin de katkı sağladığının altını çizen Başkan Yılmaz, "Bugünlerde Tekkiraz bölge olarak sıkıntılı günler yaşıyor. Ordu'da yerelde bir değişiklikler, büyükşehir oluyor gibi çalışmalar var. Biz de bu çalışmalara katkı sağladık. Bu süreçte daha önemlisi geçmiş olsun denilecek konumuz yol konusudur. Bölge olarak bize en çok sıkıntı veren konu yol konusudur. Bu yol burada diye evler yapıldı, köyler oldu, beldeler, ilçeler ve işyerleri oldu. İnsanlar buraya yaşamını bağladı. Biz bu yolun standardı yükselecek diye beklerken yolumuza 10 yıldan beri bir kamyon çakıl dökülmeden güzergahın değişeceğini duyduk. Tabii ki buna bölge halkı olarak çok üzülmüştük. Ondan sonra bakıldı ki büyükşehir ile belediyelerimiz de kapatıldığını öğrendik. Büyükşehir belediyesi ne getirecek ne götürecek çok fazla tartışılmadı, bilinmiyor. Bizde bu sürece katkı sağladık. Ordu Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra bakıyoruz televizyon ekranlarına il başkanı, milletvekilleri çıkıyor, kendilerine göre haklı olarak bir takım şeyler söylüyor. Biz bu süreçte söylenen şeyleri tamamen yalanlıyoruz, kınıyoruz. Gelsinler bölge halkına o çabayı sarf eden halka sorsunlar. Tekkiraz'ı temsilen Ordu'ya gittiğimizde söylenen 'Tekkiraz'ı ilçe yapacağız' demediler ama 'bu belediyelerin tümü kapanmayacak, belediyeler birleştirilecek nüfusunu 20 bine tamamlayan merkezler ilçe olacak' denildi. Bunu il başkanı ve milletvekilleri de yetkileri kadar söylediler" dedi.

Yeni yolların yapılmasına karşı olmadıkları belirten Necdet Yılmaz, "Bu bölge halkı sadece yolun standardının yükseltilmesini istemiştir. Bunu da kıskananlara bölge halkı tabi ki tepkisini gösterecektir, gerekeni söyleyecektir. Biz burada belediye başkanı olarak yolu savunamazsak, belediyemizi savunamazsak bizim yaptığımız siyasetin bir anlamı yok" diye konuştu.

CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör ve Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'un ardından konuşan CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız ise, "Biz büyükşehir yasasına bütün şehir yasa tasarısına özünde karşı değiliz. Eğer devletin imkanları varsa yerel halkın bu imkanlardan yararlanması konusunda devlet bir katkı koyacaksa biz bu katkının verilmesi için her türlü desteği veririz. Ama bizim karşı olduğumuz ve yanlış bulduğumuz bazı konular var. 'Belde ve belediyeler kapatılmasın' dedik. Bununla ilgili örnekte verdik. Türkiye nüfusuna yakın olan Fransa'da 36 bin tane belediye var. Halbuki bizde 3 bin 500 belediye var. Biz bu 3 bin 500 belediyenin yaklaşık 2 bin tanesini şu anda kapatmış durumdayız. Ordu'daki 53 belediye gibi 29 ildeki belde ve belediyelerin tamamı kapandı. Ayrıca 51 tane ilde de nüfusu 2 binin altına düşen belde ve belediyelerinde kapatılması için kanun Meclis'e geldi ve çıktı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunun yanlış olduğunu söyledik ve Anayasa Mahkemesi'ne götürdük" şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber