Naklin uzmanları bir araya geldi

Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, kompozit doku, uzuv ve organ nakli yapan doktorları bir araya getirerek yol haritası çizdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2013 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Naklin uzmanları bir araya geldi

Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, kompozit doku, uzuv ve organ nakli yapan doktorları bir araya getirerek yol haritası çizdi. Bilgin, yeni hedefin dünyanın ve Orta Doğu'nun organ nakli merkezi olmak olduğunu açıkladı.

Ramada Otel'de gerçekleşen yemekli toplantıya dünyada ilk kez rahim nakli, Türkiye'de ilk kez çift kol ve yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan, kalp nakilleri gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Doç. Ayhan Dinçkan, yardımcısı Doç.Dr.Hüseyin Koçak, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr.Alper Demirbaş, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ramazan Çetinkaya katıldı.

BİR SAATTE DÜNYA REKORU

İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin toplantıda yaptığı konuşmada, organ, uzuv ve doku naklinde ilklere imza atan Antalya'nın geçtiğimiz günlerde 1 saat içinde en fazla organ bağışını Guinness dünya rekorunu 1 Mart tarihinde hep birlikte Antalya'ya getirdiklerini söyledi.

AMAÇ ORTADOĞU'NUN MERKEZİ OLMAK

Bundan sonraki amaçlarının Antalya'nın organ, doku ve uzuv naklinde dünyanın ve Orta Doğu'nun merkezi olmak için yeni yol haritası çizmek olduğunu da belirten Bilgin, "Ortak amaçları hayat kurtarmak olan, kamu özel yada üniversitedeki hocalarımızla birlik ve beraberliğin kuvvetlendiği, organ bağışı ve nakli konusunda bölgemizin model teşkil ederek dünya çapında nice başarıların sağlanacağı bir yol haritasının çizildiği ve gece olmasını diliyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber