Artık öğrencilerle birlikte velilerede karne verilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2005 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından 5 yıllık kalkınma planı çerçevesinde hazırlanan Öğrenci-Veli-Okul sözleşmesi, Aydın Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle imzalandı.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Çocuk Hakları Sözleşmesi Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında hazırlanan sözleşmenin imza törenine, veliler yoğun ilgi gösterdi. Sözleşme gereği öğrencilerin daha iyi eğitim görebilmeleri için okul idaresi ve velilerin üzerine düşen görevler tek tek bildirildi. Aydın Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Cemil Koç, dönem sonlarında öğrencilerle birlikte velilere de karne verileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2005-92 Sayılı genelgesi doğrultusunda öğrenci velileri ile bu sözleşmeyi imzaladıklarını belirten Okul Müdürü Cemil Koç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bireyin kendini gerçekleştirmesi, okulda demokrasi kültürünün yerleştirilmesi, okulun tüm imkanları ile çevreye açılması, veli ve öğrencinin beklentilerinin sisteme dahil edilmesi, hizmet üretenler ile alanlar arasındaki ilişkilerin belirlenmesi için sistematik bir düzenlemeye gerek duyulmuştur. Bu amaçla hazırlanan 'Öğrenci-Veli-Okul Sözleşmesi' öğrenci ve velinin okulun işleyişine etkin katılımlarını sağlamak, velileri öğrencilerin neyi nasıl öğrenecekleri konusunda bilgilendirmek ve çocukların okul dışındaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Sözleşme, okulun, öğrencinin ve velinin hak ve sorumluluklarını ihtiva eden üç bölümden oluşmaktadır" dedi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaların ardından, öğrenciler, veliler ve okul idaresi ikişer nüsha halinde olan sözleşmeleri imzaladılar. Sözleşme kapsamında en büyük görev okul idaresine ve velilere düştü. Sözleşmeyi imzalayan her veli çocuğunu her gün uygun şekilde hazırlayıp okula zamanında göndermeyi, öğrencilerin öğrenim ve gelişimi için gerekli her türlü desteği vermeyi, okul idaresi tarafından yapılacak eğitim seminerlerine katılmayı, belirlenen tüm kuralları uymayı, öğrencileri kesinlikle baskı yapmama gibi toplam 23 maddeden oluşan sorumluluk bildirgesini uyacaklarına söz verdiler.

Okul Müdürü Cemil Koç öğrencilerle birlikte her veliye 13 ayrı konuda not verileceğini, öğrencilerin velilerine, velilerin de öğrencilerine başarılarla dolu karne vermesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber