TÜBİTAK proje yarışmasının ödül töreni yapıldı

Orta öğretim öğrencileri arasında düzenlenen, TÜBİTAK Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması Mersin Bölge Finali'nin ödül töreni yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2013 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜBİTAK proje yarışmasının ödül töreni yapıldı

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ödül töreni Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Törene, Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, TÜBİTAK Araştırma Projeleri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan MEÜ Rektörü Suha Aydın, "Ülkemizi, geleceğimizi aydınlatacak günlerin ümidi sizlersiniz. Güzel günleri hayal eden ve hayallerinin peşinden koşan gençlerle yükselecektir ülkemiz. Hayallerimizin gerçekleşmesini, oturup beklemek çok anlamsız. Ama ümit etmek ve umutla beklemek çok önemli. Lütfen hayal edin. Gelecekte bir gün hayallerinizin gerçekleşeceğini göreceksiniz" dedi.

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Çömelekoğlu ise "Bugün sevgili öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz için oldukça uzun süren bir sürecin sonundayız. Özellikle danışman öğretmen ve öğrenciler bu sürece oldukça iyi hazırlandılar. Bölge sergimiz dün akşam sona erdi. Katılımın yüksek oluşu bizi oldukça mutlu etti. Kısaca şunu söylemek istiyorum. Daha önce açılış konuşmasında belirttiğim gibi buraya katılan öğrencilerimiz her yönden öğrencilerimizi geliştiren ve değer katan bir süreç oldu" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Nihat Karabiber de "Burada bir sınav olmadı. Öğrencilerimiz bir eğitim ortamından geçti. Bu yarışmadan eğitim alan arkadaşlar Ankara'da yapılacak Türkiye finaline katılacak. Gençlerimizin bilim aşkının hiç bitmemesini, hayatınız boyunca sürmesini temenni ediyorum. Önümüzdeki yıllarda Nobel'e aday olacak buluşları icat edecek günlere, bizi ulaştırmanızı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilerin ödüllerini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber