Şehit polis memuru gözyaşları arasında toprağa verildi

Şırnak'tan Diyarbakır'a giden Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un konvoyunda dün meydana gelen trafik kazasında şehit olan 2 polis memurundan 52 yaşındaki Baş Polis İhsan Civelek, memleketi Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mart 2013 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit polis memuru gözyaşları arasında toprağa verildi

Eşinin tabutuna sarılarak ağlayan Ayşe Civelek, "Bizi merak etme, çocukların bana emanet. Ben güçlüyüm, o biliyor. Güçlü olmasaydım beni bırakmazdı" diyerek gözyaşı döktü.

Fındıklı Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Şehit Polis Memuru İhsan Civelek'in eşi Ayşe ile 23 yaşındaki oğlu Mahmut Can ve kızı 15 yaşındaki Aleyna Civelek, Rize Valisi Nurullah Çakır, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Rize İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Rize Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanı Yesari Vural ve Şırnak'tan gelen şehit polisin mesai arkadaşları katıldı.

EMEKLİ OLMAYI İSTEMEDİ

Cenaze namazı öncesi tabuta sarılan eşi Ayşe Civelek, "Bizi merak etme, çocukların bana emanet. Ben güçlüyüm, o biliyor. Güçlü olmasaydım beni bırakmazdı" diyerek gözyaşı döktü. Eşinin fotoğrafını öpen Ayşe Civelek bu sırada fenalık geçirdi, ayakta durmakta zorlandı. Civelek'i koluna girerek teselli etmeye çalışan iki kadın polis memurunun da gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Şehidin yakınları da tabuta sarılarak ağladı. Şehit polis memurunun hak kazanmasına rağmen bir süre daha görevine devam etmek için emekliliğini istemediği öğrenildi.

'BEN EŞİMLE BERABER ÖLDÜM'

Taziyeleri kabul ederken gazetecilere konuşan Ayşe Civelek, "Onun iki emaneti var bende. Sağ olduğum sürece hem anneleri hem babaları olacağım. Onlar için ayakta duracağım. Yoksa ben de dün eşimle öldüm. Çocuklarım için ayaktayım. Şehidimle gurur duyuyorum" dedi.

VALİ, ŞEHİT POLİSİN OĞLUNU MAKAM ARACINA ALDI

İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit cenazesi polislerin omzunda araca taşındı. Bir süre tabutun taşınmasına eşlik eden Rize Valisi Çakır, şehit polisin oğlu Mahmut Can'ı elini tutarak teselli etti, makam aracına aldı. Şehit polis İhsan Civelek, Doğanay Köyü'nde toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber