Altı cesur yürek çözüm nöbetinde

Iğdır’ın Bulakbaşı İlköğretim Okulu’nun 6 kadın öğretmeni tayin hakkı tanınmasına rağmen, öğrencilerini yalnız bırakmadı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 31 Mart 2013 10:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Altı cesur yürek çözüm nöbetinde

Helin Şahin

Iğdır'ın Bulakbaşı İlköğretim Okulu'nun 6 kadın öğretmeni tayin hakkı tanınmasına rağmen, öğrencilerini yalnız bırakmadı. Öğretmenler, “Çözüm süreci başladı. Silahlar sustu. Öğrencilerimizi bırakmayız” diyorlar.

Aralık ayında PKK tarafından kaçırılan 6 öğretmenin tayinlerini isteyerek ayrıldığı Iğdır'ın Bulakbaşı köyündeki Bulakbaşı İlköğretim Okulu'nun 6 kadın öğretmeni ne köyden ne de öğrencilerinden vazgeçti. Hak tanınmasına rağmen köyden ayrılmayı akıllarından dahi geçirmeyen Ordulu, Kayserili, Uşaklı 6 cesur yürek, silahların sustuğu şu günlerde daha da mutlu. Öğrencileriyle birlikte teröre karşı dimdik duran çözüm nöbetindeki öğretmenler “Demokratik süreç başladı. Silahlar da sustu. Biz diğer meslektaşlarımız gibi buradan ayrılmayı hiç düşünmüyoruz. Öğrencilerimizi bırakmayız” diyorlar.

Tayin hakkını kullanmadılar

STAR, Aralık 2012'de PKK tarafından 6 öğretmenin kaçırıldığı Ağrı Dağı'nın eteklerinde bulunan Iğdır'a bağlı Bulakbaşı köyündeki ilköğretim okuluna gitti. O günden bugüne Bulakbaşı İlköğretim Okulu'nda eğitim devam ediyor ancak öğretmenlerin bir kısmı tayinlerini isteyerek başka yerlere gitti. PKK'nın kaçırdığı 6 erkek öğretmenin tayinlerini aldırdığı okul şimdi 6 kadın öğretmene emanet. Uşak, Ordu ve Kayseri gibi Türkiye'nin değişik illerinden köy okuluna atanan kadın öğretmenler ve öğrencilerle demokratik süreci konuştuk.

PKK'nın 6 meslektaşını dağa götürdükleri sırada orada olan öğretmenlerden Öznur Çapa, köyü ve okulunu çok sevdiğini söylüyor. 1.5 yıldır burada görev yaptığını anlatan Çapa, “Orduluyum ama inanın burayı daha çok seviyorum. Öğrencilerim ve köy halkı bize sahip çıkıyor. Her sabah bize köy kahvaltısı hazırlıyorlar. Eskiden tatsız olaylar yaşandı ancak şu sıralar büyük sakinlik var. Baharın gelmesiyle beraber ülkemizde demokratik süreç de başladı. Silahlar sustu. Halk şu an çok huzurlu. Biz diğer meslektaşlarımız gibi burayı terk etmeyi hiç düşünmüyoruz. Biz 6 kadın öğretmen canla başla okulumuzda görevimize devam edeceğiz. Bizlere ve eğitime en çok ihtiyacı olan yerler bu bölgeler” dedi.

Sürece bakış çok olumlu

Genç öğretmenlerden Nahide Elit de yaşanan barış sürecinin halkın psikolojisini olumlu etkilediği görüşünde. Öğrencilerin derslerinde daha bir motivasyonla geldiklerini anlatan Elit, “İlk görev yerim burası. Öğrencilerimi ve köyü çok seviyorum. Burada görev yaptığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Okulumuzda 380 öğrenci var. Dönüşümlü olarak derslere toplam 7 öğretmen giriyoruz. Sadece bir arkadaşımız bay. Geriye kalan 6 öğretmen hepimiz bayanız ve kendimizi ayrıcalıklı hissediyoruz. Barış süreci inşallah her yere huzur getirir. Köy halkı umutlu. Köyün huzurlu olması bizim için de çok önemli. Hayatımızdan memnunuz” dedi.

Öğrenciler: Öğretmenlerimiz bize emanet

Öğrenciler ise aylar önce kaçırılan öğretmenlerinin tayinlerini isteyerek gitmelerine üzüldüklerini söylediler. N.S. adlı kız öğrenci, “Bayan öğretmenlerimizin burada kalması ve gitmemesi bize daha çok okuma azmi verdi” derken A.H., adlı öğrenci “Bayan öğretmenlerimiz bize emanet. Canımız pahasına onları koruruz” diyor. Yine öğrencilerden L.C. de “Köyümüzde aylardır bir sakinlik var. PKK'lılar artık gelmiyor. Korkacak hiçbir şey yok. Öğretmenlerimizi çok seviyoruz, onlar bizim ailemiz” diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber