İstanbul Büyükşehir'den konut hamlesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2005 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KİPTAŞ, yeni konut kampanyası kapsamında orta gelirli ailelere yönelik olarak 'Başakşehir 5. Etap 2. Kısım' evlerinin satış kampanyasını başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden olan KİPTAŞ, yeni konut kampanyası kapsamında orta gelirli ailelere yönelik olarak 'Başakşehir 5. Etap 2. Kısım' evlerinin satış kampanyasını başlattı.

"Herkesin Evi Oluncaya Kadar" sloganıyla konut hamlesine hız veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden KİPTAŞ, Başkan Dr. Mimar Kadir Topbaş'ın da katıldığı bir törenle yeni bir projeyi daha İstanbullulara sundu. Törende Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ile Esenler ve Sultanbeyli kaymakamları da hazır bulundu. Toplam bin 340 konuttan oluşan Başakşehir 5. Etap 2. Kısım konutlarının 560 tanesi Zeytinburnu Kentsel Dönüşümü'nde kullanılmak üzere ayrılırken, geri kalan 780 tanesi satışa sunuldu.

Başakşehir Projesi'nin devamı niteliğinde düşünülen ve en son teknolojik imkanlar kullanılarak projelendirilen 'Başakşehir 5. Etap 2. Kısım' ile ekonomik olduğu kadar sağlıklı ve güvenilir bir yaşam alanı İstanbulluların hizmetine girecek. Toplam 132 bin 777 metrekare alana kurulacak proje tamamı 90 metrekareden oluşan (2+1), sosyal donatı alanları içinde, çocuk oyun alanları ve okuluyla dışardan bağımsız, çağdaş kentsel yaşam standartlarında bir yaşam merkezi olacak. Bahçe katı ve normal konutlardan oluşan daireler için 0.20'den 0.67'ye kadar kredi imkanı, 120 ay vade ve alternatif ödeme seçenekleri gibi avantajlar sunuluyor. 16 ayda sahipleriyle buluşacak 30 bloktan oluşan konutlardan, peşin fiyatı 85 bin YTL olan bahçe katlarının peşinat tutarı 10 bin YTL ve kredilendirilen miktarı 75 bin YTL olarak belirlendi. Peşin fiyatları 100 bin YTL olan normal konutlarda ise; peşinat tutarı 12 bin YTL, kredilendirilen miktar 88 bin YTL. Bahçe katı konutlarının taksit tutarı 0-15 ay arasında 900 YTL, 16-120 ay arasında 934 YTL. Normal katlarda 0-15 ay arasındaki taksit tutarı 950 YTL, 16-120 ay arasındaki taksit tutarı bin 118 YTL. Konutların müracaat tarihi 30 Aralık 2005 tarihinde sona erecek.

Başakşehir 5. Etap 2. Kısım evlerinin satış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, İstanbul'un arazi kullanım haritalara hazırlanmadan ve plansız olarak son 50 yılda 12 milyon göç aldığını belirterek, çarpık kentleşme ve trafik gibi sorunların bu nedenle ortaya çıktığını söyledi. Trafik ve konut başta olmak üzere şehrin sorunlarını çözmek için büyük projeler yürüttüklerini ve vatandaşların problemlerin çözümünü zamanla yaşayarak göreceklerini ifade eden Başkan Topbaş, bugüne kadar 19 bin 600 konut inşa eden KİPTAŞ'ın bu yıl 7 binin üzerinde konut inşa ettiğini ve 2006'da 25 bin yeni konut daha yapacağını açıkladı. İstanbul'da TOKİ ile 30-40 bin konut daha inşa edeceklerini vurgulayan Mimar Topbaş, şöyle konuştu: "2007 yılı sonuna kadar sadece KİPTAŞ marifetiyle 50 bin konut inşa etmiş olacağız. Başakşehir'deki bu konutları inşa ederken altyapı, okul, hastane, itfaiye merkezi, tiyatro ve park gibi sosyal donatı alanları da inşa ediyoruz. Evlerimiz depreme dayanıklı, kombili, asansörlü, son derece modern binalar. Bu nedenle KİPTAŞ'tan konut alan vatandaşlarımız ayrı seviniyorlar. İstiyoruz ki, insanlarımız artık çarpık, kaçak, sosyal donatı alanları olmayan yerlerde yaşamasın, kaçak yapılara itibar etmesin. Buradan konut sahibi olacak vatandaşlarımıza yeni evlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Bizlerin yüzünü hiçbir zaman kara çıkartmayan KİPTAŞ Genel Müdürümüz ile ekibine de teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber