Bursa'da kimya öğretmenlerinin imtihanı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Bursa Eğitim Günleri’nin beşincisi düzenlenen panel ile gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2013 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa'da kimya öğretmenlerinin imtihanı

Barış Manço Kültür Merkezi'nde Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa'nın hem yeni yapılan okullara hem de üniversite sınavlarında her yıl giderek artan başarılara imza attığını belirterek, elde edilen bu başarının öğretmenlere ait olduğu söyledi. Öğrenci ve velilerin öğretmenden beklentilerinin çok büyük olduğunu hatırlatan Gülsar, diğer ülkelerdeki öğretmenlerle ülkemizdekileri karşılaştırmanın etik ve doğru bulmadığını belirttiği konuşmasında, ülkemizde öğretmenlerin 7 gün 24 saat çalıştıklarını, hayallerinde bile öğrencileriyle olduklarını söyledi.

Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi kimya öğretmenleri Kemal Özkan, Sibel Mercan, Cengiz Özçiçek'in ardından Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Tavaslı, kimya eğitiminde etkileşimli interaktif öğrenme konusu üzerinde durdu. Seçtiği konuyu, panele katılan kimya öğretmenlerine konu hakkında sorular sorarak katılımlı biçimde işleyen Tavaslı, dünyada eğitimin pasif eğitimden aktif eğitime geçtiğini, milli eğitim sisteminin de bu yöne kaydırıldığını belirtti. Bu yeni yöntemde, sorulan sorular ve kazandırılan açılımlarla bilgilerin teoriden pratiğe dönüştürülmesinin sağlandığını söyleyen Tavaslı, YGS-LYS soru sistemlerinde yapılacak değişikliklerle araştırma, gözlem ve deneye dayalı işlenen yeni sistemin uygulanabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Necati Beşirli de kimya öğretiminde deney ve gözlemin önemi konusunda bilgiler sundu. Daha önce Matematik, Rehberlik, Edebiyat ve Fizik alanlarında gerçekleştirilen eğitim panelleri, Biyoloji, İngilizce, Felsefe-Psikoloji-Sosyoloji branşlarında devam edecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber