Hakkari'de karla mücadele çalışması

Hakkari'de, çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan köy yolunda başlatılan karla mücadele çalışması devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2013 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkari'de karla mücadele çalışması

Hakkari'de, çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan köy yolunda başlatılan karla mücadele çalışması devam ediyor.

Kent merkezine 42 kilometre uzaklıktaki Ceylanlı köyü yolu, üç gün önce 10 farklı bölgeye düşen çığ nedeniyle ulaşıma kapandı.

Köylülerin durumu İl Özel İdaresine bildirmesi üzerine karla mücadele ekipleri, kar kalınlığının 8 metreyi bulduğu bölgede çalışma başlattı.

Ekiplerin iki gün süresince yürüttüğü çalışmalar sonucu yolun büyük bir bölümü kardan temizlenirken, yolun birkaç güne kadar ulaşıma açılacağı öğrenildi.

Ceylanlı köyü muhtarı Behçet Ege, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce açık olan köy yolunun, üç gün önce 10 farklı bölgeye düşen çığ sonucu ulaşıma kapandığını belirterek, "Karla mücadele ekipleri burada çalışma yaparken, batıdaki insanlar denize giriyor. Ağır kış koşullarının yaşandığı bölgede, bizlerin kaderi bu" dedi.

Çığ nedeniyle enerji nakil hatlarının da hasar gördüğünü ve köye elektrik verilemediğini anlatan Ege, TEDAŞ ekiplerinin bölgede çalışma yapması için yolun açılmasını beklediğini ifade etti.

Yolda kar temizleme çalışması yapan kepçe operatörü Lezgin Kundakcı da iki günden bu yana gece gündüz devam eden çalışmalar sonucu yolun büyük bölümünün açıldığını vurgulayarak, birkaç güne kadar çalışmaların tamamlanacağını kaydetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber