Kaybolan özürlü eşinin izini 7 ay sürdü

Siirt’in Şirvan ilçesi Boylu köyü Ayranlı mezrasında yaşayan 13 çocuk annesi Fetiha Yeşilfidan (52) 7 ay aradan sonra bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2013 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaybolan özürlü eşinin izini 7 ay sürdü

Zihinsel engelli olan Fetiha Yeşilfidan'ın bulunması için çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen kocası Musa Yeşilfidan, Siirt Engelsiz Yaşam Derneği yöneticilerinin vasıtasıyla Batman'da olduğu tespit edilen eşinin izine ulaştı.

Eşine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Musa Yeşilfidan (55), "Eylül 2012 yılında Boylu köyü Ayranlı mezrasında tarlada çalışırken kaybolan eşim Fetiha Yeşilfidan'ı her yerde aradık. Jandarma, Emniyet haber verdik, yerel ve ulusal basın mensuplarına ve İl dışında yaşayan çok sayıda derneklere kayıp ilanı vermemize rağmen bir türlü kendisine ulaşamadık. Mersin, Tarsus, Akçakale Çeyhan'a kadar oradaki akrabalarımızla irtibata geçmemize rağmen bir türlü bulamadık. 7 ay aradan sonra Siirt Engelsiz Yaşam Derneği başkanı Timur Aslan ve damadım Murat Yeşilfidan'ın girişimleriyle Batman'da olduğu bilgisine ulaştık. Siirt'teki dernek vasıtasıyla Batman'daki dernekle irtibata geçerek tarif ettiğimiz özelliklere uyan bir kadının kimsesiz olduğunu ve 5.5 aydır bu merkezde barındırıldığı haberini aldık, derhal tarif ettikleri adrese gittik ve kaybolan eşime burada kavuştum. Allah'a binlerce şükürler ediyorum. Evimde huzur kalmamıştı, 4'ü evli 2'si okula giden 13 çocuğum perişan bir vaziyetteydi" dedi.

Fetiha Yeşilfidan'ın kaybolduğu haberini basından öğrendiğini söyleyen Siirt Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Timur Aslan, hemen harekete geçerek bölgedeki tüm engelli derneklerle irtibat sağladığını, tarif edilen özelliklere uyan kayıp Fetiha Yeşilfidan'ın Batman'da ortayla çıktığını söyledi.

Musa Yeşilfidan, dernek yetkilileriyle birlikte eşi için Jandarma ve Emniyet'e verdiği kayıp ilanını da kaldıracağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber