Amatör maçta olaylar çıktı: 3'ü polis 5 kişi yaralandı

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde amatör küme maçında taraftarların saldırısına uğrayan 2 gazeteci ile 3 polis yaralandı.

Haber Giriş : 31 Mart 2013 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amatör maçta olaylar çıktı: 3'ü polis 5 kişi yaralandı

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde amatör küme maçında taraftarların saldırısına uğrayan 2 gazeteci ile 3 polis yaralandı.

Sakarya 1. Amatör Küme'de play-off mücadelesi veren Kaynarcaspor ile Kalaycıspor karşı karşıya geldi. Konuk ekip 35. dakikada 1-0 öne geçti. Yenik duruma düşen Kaynarcaspor'da 2 futbolcu 5'er dakika arayla kırmızı kart gördü. Oyundan atılan futbolculardan biri sahaya girmek isteyince polis engel oldu. Oyuncu ile polis arasında arbede çıktı. Bu sırada Kaynarcasporlu öfkeli taraftarlarda kavgaya karıştı. Taraftarlar görüntü almayan gazeteciler ile polise saldırdı. Çıkan olaylarda 3 polis ile 2 gazeteci yaralandı. Çevik kuvvet öfkeli taraftarları güçlükle yatıştırdı. Maç çıkan olaylar nedeniyle iptal edildi.

Polis olayla ilgili bazı taraftarları gözaltına aldı.

CHN


POLİS GÖRÜNTÜLERDEN FAİLLERİ TESPİT EDİYOR

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde oynanan Kaynarcaspor ile Arifiye Kalaycıspor maçı sırasında çıkan olaylarla ilgili savcılık çok yönlü soruşturma başlattı.

Maçın oynandığı esnada başlayan olayları görüntüleyen TRT Muhabiri İlhan Çakır ve Anadolu Ajansı Muhabiri Çağrı Turgut kendilerine yapılan saldırının ardından suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı, TRT Muhabiri İlhan Çakır ve Anadolu Ajansı Muhabiri Çağrı Turgut'un çektiği görüntülerden olaylara karışanları belirlemeye başladı. 2 gazetecinin ve 4 polisin darp edildiği olaylarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülürken görüntülerden tespit edilen çok sayıda taraftar aranmaya başladı.

Yaşanan olayların ardından Kaynarca'ya giden Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel, darp edilen basın mensupları ile görüşerek geçmiş olsun dileğinde bulundu ve yaşananlar hakkında bilgi aldı.

TRT Sakarya Muhabiri İlhan Çakır, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, “Olayları görüntülemeye çalışırken kavganın ortasında kaldık. Kameralarımıza zarar verildi. Bizim sağlık durumumuzda herhangi sıkıntı yok, iyiyiz” dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber