Siirt Taşlı Köyünde düzenlenen şenliklere binlerce kişi katıldı

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Taşlı köyünde her yıl olduğu gibi, bu yıl da görkemli anma etkinliği düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2013 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siirt Taşlı Köyünde düzenlenen şenliklere binlerce kişi katıldı

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Taşlı köyünde her yıl olduğu gibi, bu yıl da görkemli anma etkinliği düzenlendi.

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Taşlı köyündeki şenliklere bölge illerinden ve yurtdışından da ailelerin katılımı ile 15 bin kişi katıldı. Vatandaşların çok büyük bir ilgi gösterdiği şenliklerde halaylar çekildi, yemekler yenildi ve dualar okundu.

Mart ayının son üç gününde yapılan Muhammed Bin Hanife Hazretleri'ni anma etkinliğine, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt AK Parti Milletvekilli Afif Demirkıran, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Feridun Yürekli, Şirvan Kaymakamı Zafer Öz, Tillo belediye başkanı Mesut Memduhoğlu, İl Genel meclis üyeleri katıldı.

Panayır havasında geçen etkinlikte konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, şenliklere her yıl on binlerce vatandaşın katıldığını belirterek, "Buradaki alt yapının yeniden değerlendirilerek, mescit, lavabo ve çevre düzenlemesinin yapılması için çalışmalara başlanacak. Buranın özgün yapısına uygun proje yapılacak" dedi.

Vali Aydın, Taşlı köyünde metfun bulunan Muhammed Bin Hanife Hazretlerini ziyarete gelen vatandaşlarımızın daha rahat ve iyi koşullarda ziyaretlerini yapmaları için köy yolunun da ıslah edileceğini ve buranın önemli bir inanç merkezi haline dönüştürüleceğini sözlerine ekledi. Siirt AK artiP Milletvekilli Afif Demirkıran ise şenlik havasında geçen anma etkinliklerinin, çözüm sürecinde birlik ve beraberliği daha da güçlendireceğine inandığını belirtti. Vali Aydın ve beraberindeki heyet daha sonra Muhammed Bin Hanife Hazretlerinin türbesini ziyaret ederek, dua ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber